Scheids vindt Tunesië tegen Mali helemaal niks: blaast af na 84 minuten, daarna na 89

12 januari 2022

De scheidsrechter, Janny Sikazwe, verveelde zich kennelijk enorm bij Tunesië tegen Mali bij de Afrika Cup en blies al af na 84 minuten en een paar seconden. Protesten volgden en de scheids dacht, oke, we gaan door. Maar na 89 minuten vond hij het toch echt genoeg. En dat ondanks 1 rode kaart, 2 penalty's en dus de nodige VAR-momentjes!


Mali won met 0-1 en vooral Tunesië is dus woest. Bondscoach Mondher Kebaier kwam armen tekort om te zwaaien. Er was totaal geen blessuretijd, sterker nog, de reguliere speeltijd was niet eens uitgespeeld!

De laatste 5 minuten
De laatste minuten waren pure komedie. Dit gebeurde er allemaal: de scheidsrechter hervatte het spel nadat hij veel te vroeg affloot, een speler van Mali moest weg met rood, de VAR vertelde de scheids dat het geen rood was, de scheids negeerde het VAR-oordeel en daarna floot hij af nog voordat er 90 minuten waren gespeeld.

Hervatten
Mali-bondscoach Mohamed Magassouba's schoof daarna aan bij de persconferentie en werd onderbroken. Officials van de Afrikaanse voetbalbond zeiden dat de match hervat zou worden: er moeten nog 3 minuten worden gespeeld. Wordt vervolgd!