Scheidsrechter van beladen WK-duel Oranje tegen Argentinië ‘moet stoppen met fluiten’ in LaLiga

25 april 2023

Getty Images

Antonio Mateu Lahoz (46) heeft volgens verschillende Spaanse media te horen gekregen dat hij na dit seizoen zijn scheidsrechtersfluit mag opbergen. De arbiter die dit seizoen de aandacht trok met een aantal merkwaardige optredens, zal alleen nog als VAR in actie komen.


Lahoz was op het WK de gebeten hond na zijn optreden tijdens het kwartfinaleduel tussen Nederland en Argentinië. De ervaren Spanjaard bleef maar met kaarten strooien en kreeg na afloop van beide kanten kritiek. Volgens Lionel Messi is Lahoz niet geschikt om beladen wedstrijden te fluiten en Frenkie de Jong vond zijn optreden ‘echt schandalig'.

Circus
Bij zijn eerste optreden in Spanje ging het vervolgens opnieuw mis. Ook FC Barcelona - Epanyol liep onder zijn leiding flink uit de hand. Maar liefst 14 gele kaarten deelde hij uit en de sportkranten waren bikkelhard: ‘Het optreden van Circus-Lahoz was gekmakend’.

In zijn 2e wedstrijd sinds het WK stuurde hij deze week tijdens het bekertreffen met Linares Sevilla-trainer Jorge Sampaoli na 15 minuten naar de tribune. Vervolgens hield Lahoz zijn kaarten op zak en na afloop kreeg hij zelfs de nodige complimenten. Desondanks werd hij meerdere weken overgeslagen bij de aanstellingen.

Geen zin om VAR te zijn
Lahoz zou nu vanwege zijn leeftijd aan de kant worden geschoven, net als collega Carlos del Cerro Grande (47). De Spaanse krant Marca meldt dat Lahoz het zelf niet eens is met de beslissing van LaLiga. De arbiter uit Valencia zou de functie van VAR niet erg zien zitten.