Schmidts Benfica kan Champions League ruiken, Tjaronn Chery schiet Maccabi Haifa naar zege

17 augustus 2022

Roger Schmidt staat met zijn Benfica met 1,5 been in de groepsfase van de Champions League. Woensdagavond wonnen de Portugezen in Polen van Dynamo Kiev: 2-0. Op een ander veld was de in Den Haag geboren Tjaronn Chery belangrijk voor zijn Maccabi Haifa, hij maakte de winnende.


Schmidt zag zijn ploeg met name de 1e helft domineren. Dat resulteerde in goals van rechtsback Gilberto en de man in vorm Gonçalo Ramos (met een assist van oud-Ajacied Neres). Schmidt kan Ramos de komende weken beter op de bank houden, voordat een Europese topclub hem wegplukt.In de 2e helft kwam Dynamo Kiev wat beter in het spel en was het ook een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer. Die viel niet door toedoen van Odisseas Vlachodimos. Dus reizen de mannen van Schmidt met een lekkere voorsprong terug naar Lissabon.

Chery de held
Maccabi Haifa maakt ook goede kans om de groepsfase van de Champions League te halen. De ploeg die vorig jaar tegen Feyenoord (0-0 en 0-1 verlies) speelde in de Conference League won op eigen veld met 3-2 van Crvena Zvezda. De winnende treffer werd gemaakt door Chery. De 34-jarige Surinamer schoot snoeihard raak van een metertje of 20.