Spaanse kranten steunen Ronald Koeman na rode kaart tegen Granada: ‘De 4e official had het mis’

30 april 2021

Getty Images

‘Gigantische deceptie voor Barça’. Zo opent Mundo Deportivo. "Een gouden kans die op ongelooflijke wijze werd gemist", luidt het vervolg. Dat is precies wat het is. FC Barcelona verzuimde donderdagavond om de koppositie in La Liga te pakken. Op eigen veld leden Lionel Messi & co een historische nederlaag tegen Granada. Trainer Ronald Koeman werd ook nog eens met een rode kaart naar de tribune gestuurd. Al met al een uitermate pijnlijke avond voor de Catalanen.


De rode kaart voor Koeman kreeg in Spanje natuurlijk veel aandacht. De algemene conclusie luidde vooral dat het lichtelijk overdreven was dat hij naar de tribune werd verwezen. Hij zou alleen ‘wat een karakter’ naar de 4e official hebben geroepen, zo stelt het wedstrijdrapport. "Een coach wegsturen voor een dergelijke uitspraak is niet acceptabel", stelde Marca, dat verder meent dat Koeman vooral de dupe is geworden van zijn eerdere kritische uitlatingen over onder meer de VAR. 

'Hij werd gezocht'
"Met eerdere beschimpingen richtingen de arbitrage heeft hij zichzelf in de schijnwerpers gezet. Het lijkt erop dat Koeman nu door de scheidsrechter werd gezocht. Hij kreeg gisteren de rekening gepresenteerd omdat hij veelvuldig publiekelijk zijn mening geeft. Maar als je wordt weggestuurd omdat je 'wat een karakter’ zegt, dan zou voor het eindsignaal de helft van elk team voortijdig naar de kleedkamers moeten.”

Kampioensduel
Marca voorziet in het vervolg van de titelstrijd zonder Koeman een groot probleem voor FC Barcelona, te beginnen zondag met de uitwedstrijd tegen Valencia. "Als de boot geen kapitein heeft, dan bestaat het risico dat de boot op drift geraakt.” Voor de Catalanen is het te hopen dat Koeman op zaterdag 8 mei tijdens de kraker met koploper Atlético Madrid wel weer op de bank mag zitten. Het gat met de ploeg van trainer Diego Simeone bedraagt 2 punten, maar ook Real Madrid en Sevilla doen nog volop mee om het kampioenschap. Zij staan op 9 mei nog tegenover elkaar. 

'De 4e official had het mis'
Mundo Deportivo vond dat Koeman eerder dit seizoen met hevigere protesten en boze reacties dichter bij rood was. "Ronald Koeman heeft in diverse duels met een rode kaart geflirt”, stelt de krant. "Maar hij beledigde nooit en kwam er mee weg. Daarom was het des te verbazingwekkender dat hij nu wel werd weggestuurd. De 4e official had het mis door hem niet eerst te waarschuwen."

3 duels schorsing
Koeman hangt een schorsing van 1 tot 3 wedstrijden boven het hoofd. Doordat de 58-jarige oefenmeester donderdag vanaf de tribunes met zijn assistent Alfred Schreuder belde, kan de straf volgens Spaanse media iets hoger uitvallen en lijkt een afwezigheid van 3 duels niet uitgesloten "De ploeg gaat ongetwijfeld de stem van een leider als Koeman missen."