📸 | Rai Vloet met opvallend spandoek verwelkomd in Polen: ‘Vieze kindermoordenaar’

22 juli 2022

Getty Images
spandoek-rai-vloet-polen-fc-astana-heracles-ongeluk-gio

Rai Vloet maakte donderdag zijn Europese debuut voor FC Astana. Die ploeg nam de 26-jarige middenvelder in maart over van Heracles Almelo. In Almelo was Vloet niet meer welkom nadat hij loog over het dodelijke ongeval dat hij in november vorig jaar veroorzaakte. Met FC Astana ging Vloet op bezoek bij het Poolse Raków Częstochowa.

Spandoek Rai Vloet in Polen


Daar bleek dat de fans hun huiswerk hadden gedaan. Achter een van de goals hing namelijk een spandoek met de tekst 'Vloet vieze kindermoordenaar'.

De wedstrijd in de 2e voorronde van de Conference League ging met 0-5 verloren voor FC Astana. Vloet speelde heel de wedstrijd.

Gio
In november vorig jaar veroorzaakte Vloet een ongeluk op de A4 bij Hoofddorp. Met een drankje teveel op scheurde hij met ongeveer 200 kilometer per uur over de snelweg. Daarbij raakte hij een voertuig, waarin de 4-jarige Gio zat. Het jongetje overleefde het ongeluk niet.

Vloet maakte desondanks in januari van dit jaar zijn rentree bij Heracles Almelo, wat voor veel opschudding zorgde in Nederland. Pas later werd bekend dat de middenvelder had gelogen tegen zijn werkgever, die direct ingreep. Vloet werd geschorst. Enkele maanden later vertrok hij helemaal naar Kazachstan, om alle hectiek in Nederland achter zich te laten. Toch werd Vloet donderdag nogmaals aan het ongeluk herinnerd door de fans van Raków Częstochowa.

Straf
De rechtbank in Alkmaar maakte in april van dit jaar bekend dat Vloet wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop door roekeloos rijden met drank op. Ook kreeg hij zijn rijbewijs niet terug. Later dit jaar volgt de echte rechtszaak.