🎥 | Suriname wint dik van Bermuda en maakt zich op voor kraker tegen Canada

Brian Vesseur • 03:48, 05-06-2021 / Laatste Update: 13:51, 08-01-2024

Suriname heeft zaterdagochtend (aftrap om 00:00 uur Nederlandse tijd) gewonnen van Bermuda in de WK-kwalificatie. In eigen land werd het 6-0 voor Natio! Debutant Sheraldo Becker scoorde 2 keer. Belangrijk is nu dat komende woensdagochtend Canada wordt verslagen.

Door Brian Vesseur

Natio kwam razendsnel op voorsprong. Sheraldo Becker schoot na 3 minuten al raak. Hasselbaink maakte er al snel 2-0 van. De spits scoorde uiteindelijk 3 keer, wat zijn totaal op 7 goals (en 3 assists) in 5 wedstrijden voor Suriname zette. De 1-0 van Becker vind je hieronder, de 2-0 van Hasselbaink - de neef van de legendarische Jimmy Floyd Hasselbaink - bovenaan het artikel.

Na 45 minuten stond het 4-0 voor Suriname tegen Bermuda, door een goal van beide aanvallers die al eerder hadden gescoord. In de 2e helft voltooide Hasselbaink zijn 1e hattrick in het shirt van Suriname. Becker was overigens niet de enige debutant bij de thuisploeg: ook Ridgeciano Haps van Feyenoord en Ryan Koolwijk van Almere City stonden in de basis. Debutanten Mitchell Donald (Erzurumspor) en Mitchell te Vrede (Al-Fateh) vielen in.

Shaquille Pinas scoorde een kwartier voor tijd de 6-0. Eerder zei hij in gesprek met Sportnieuws.nl al dat hij het Canada heel lastig wil maken in de beslissende groepswedstrijd.