Ten Hag flikt het! Manchester United pakte 1e prijs in 6 jaar

Rick Kraaijeveld • 20:30, 26-02-2023 / Laatste Update: 01:20, 12-12-2023

Erik ten Hag heeft zijn eerste prijs als manager van Manchester United binnen: de League Cup. De Mancunians wonnen met 2-0 van Newcastle United. Wout Weghorst kon weer rekenen op een basisplaats. Casemiro en Marcus Rashford waren de doelpuntenmakers. Het is de eerste prijs sinds 6 jaar voor Manchester United.

Al vanaf moment 1 zette Manchester United de toon en kreeg het wat kansen. De eerste echt grote kans was voor de Nederlander Weghorst. Hij kreeg alleen weinig kracht achter de bal waardoor het een makkelijke prooi voor Loris Karius, doelman van Newcastle was. Ondertussen was de goalie aan de andere kant in wereldvorm. Een aantal keer hield David de Gea de club keurig overeind.

Net na het half uur kwamen The Reds op 1-0. Een vrije trap van Luke Shaw werd keurig op het hoofd gelegd van Casemiro die knap binnenkopte tussen 2 verdedigers in. toen was Man Utd los: 5 minuten later kwam dan ook de 2-0. Deze werd gescoord door - uiteraard - Rashford.

De man in vorm ging een combinatie aan met Weghorst, die een fijn steekpassje gaf op Rashford die vervolgens scoorde. De bal werd nog een beetje aangeraakt en had een vervelende stuiter waardoor Karius gezien was. Later werd de goal officieel aan de onfortuinlijke Sven Botman gegeven.

Frustratie

Vlak voor de rust kwam er nog een opstootje. Antony zat te kappen en te draaien met 3 Magpies om zich heen, en daar was Joelinton klaar mee. Hij vloerde Antony en daarna ook Casemiro. Het was uit pure frustratie van de wedstrijd.

Druk van Magpies

De tweede helft ging Newcastle aanvallen. ALeksander Isak kwam erin voor Sean Longstaff, een aanvallende wissel dus. Het wilde alles op alles zetten om nog terug te komen in de wedstrijd. Maar wederom was daar de dekselse De Gea die zijn doel schoon hield. United liet Newcastle maar komen en hield knap stand.

Weghorst werd halverwege de tweede helft gewisseld door Ten Hag, die een defensieve formatie ging opstellen. Scott McTominay kwam er voor de Nederlander in. Dat bleek een goede wissel want The Reds hadden weinig moeite met Newcastle tegen te houden. Daardoor bleef het 2-0 en heeft Ten Hag zijn allereerste prijs als Gaffer van Manchester United.