🎥 | Trainer van Southampton moet huilen van geluk na prachtige zege op Liverpool

Bart van der Wijst • 00:10, 05-01-2021 / Laatste Update: 14:35, 07-01-2024

Southampton heeft een prachtige zege geboekt op regerend landskampioen Liverpool. In eigen stadion werd het na een potje keihard werken 1-0. Danny Ings was de matchwinner door al na 2 minuten te scoren. Trainer Ralph Hasenhüttl stortte na de wedstrijd ter aarde en moest huilen van geluk door de overwinning.

Ings chipte na een ingestudeerde vrije trap al snel raak en dus moest Liverpool in de achtervolging. In de 1e helft was Southampton nog beter en kreeg het kansen op 2-0, maar na de thee was er een masterclass nodig om Liverpool te stoppen.

Solide verdediging

Na de rust gaf Liverpool wat meer gas maar tot echte kanssen kwam het niet. Dat was vooral de verdienste van Southampton. De verdedigers gooiden zich overal voor of wisten vaak nog net een voorzet te blokken. In de slotfase was er nog een kleine poging van Liverpool tot een slotoffensief, maar opgelegde kansen of een goal leverde het niet op.

Daardoor morste Liverpool voor de 3e keer op rij punten na remises tegen West Brom (1-1) en Newcastle United (0-0). Door de nederlaag is de regerend landskampioen in ieder de koppositie op verliespunten kwijt. Liverpool heeft 33 punten na 17 wedstrijden. Manchester United heeft er evenveel, maar een wedstrijd minder gespeeld. Manchester City speelde 2 wedstrijden minder en heeft 29 punten.

Op 17 januari is het Liverpool - Manchester United.