Tsjechische regering na schorsing Kudela: ‘We zullen niet voor jullie knielen’

15 april 2021

AFP

De regering van Tsjechië heeft een open brief aan de tuchtcommissie van de UEFA geschreven, waarin hij opvallende uitspraken deed over het racistische voorval bij Slavia Praag. Ondrej Kudela kreeg 10 wedstrijden schorsing na het racistisch bejegenen van Rangers-speler Glen Kamara, iets waar de president het niet mee eens is.


Vratislav Mynar, de bondskanselier die de brief schreef, zegt dat het niet bewezen is dat Kudela schuldig is. Zelf zei Kudela dat-ie wel had gevloekt, maar niks racistisch had gezegd. De president: "De ​​speler heeft niemand kwaad gedaan en heeft alleen verbaal - in zijn woorden - zijn tegenstander beledigd. De UEFA veroordeelt een fatsoenlijk persoon zonder enig bewijsstuk."

'Een paar activisten'
Slavia Praag bood zijn excuses aan als club (aan Kamara) en bood aan om samen te gaan werken met grote Britse antiracistische organisaties. Mynar heeft juist wat te zeggen over de 'perverse verwachtingen van een paar activisten'. Hij noemt Rangers overigens een ploeg die niet in staat is om op het veld te winnen. "We zullen niet voor jullie knielen en geen enkele dreiging kan een Tsjechische voetbalfan raken", zei hij.

De Tsjechische international mist komende zomer het EK voetbal, aangezien zijn uitsluiting tevens geldt voor wedstrijden met vertegenwoordigende teams.