Uitblinker Bukayo Saka helpt koploper Arsenal aan 8 punten voorsprong

Noah Hoogenboezem • 18:40, 19-03-2023 / Laatste Update: 08:39, 12-12-2023

Arsenal heeft geen fout gemaakt in de Premier League. De Londense club won met 4-1 van stadsgenoot Crystal Palace, dat deze week trainer en voormalig Arsenal-speler Patrick Vieira ontsloeg. Door de zege staat Arsenal nu 8 punten voor op grote concurrent Manchester City, dat nog wel 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.

Arsenal verloor afgelopen donderdag na strafschoppen in de Europa League tegen Sporting Portugal, maar was weer helemaal bij de les tegen Crystal Palace. Net binnen het halfuur zorgde Gabriel Martinelli, op aangeven van Bukayo Saka, met een knap schot voor de 1-0. Vlak voor rust scoorde Saka zelf de 2e goal van Arsenal.

Artikel gaat verder onder de tweet

Eerste doelpunt Palace sinds 18 februari

Na rust maakte Granit Xhaka ook nog de 3-0 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Toch viel er voor Crystal Palace nog wat te vieren, want Jeffrey Schlupp scoorde de 3-1 en dat was de eerste goal voor Crystal Palace sinds 18 februari. Palace maakte daarmee in totaal meer dan 7 uur geen doelpunt. Een comeback zat er alleen niet in en Saka bekroonde zijn topmiddag door ook nog de 4-1 te maken.

Arsenal op weg naar de titel

Door de overwinning op Crystal Palace pakt Arsenal weer 3 hele belangrijke punten. Arsenal heeft nu 69 punten en dat zijn er 8 meer dan nummer 2 Manchester City. De grootste concurrent van Arsenal moet nog wel 1 wedstrijd inhalen. Op 26 april spelen beide ploegen nog tegen elkaar in Manchester.