Uitgeput PSV mag tevreden zijn met een gelijkspel tegen AS Monaco

2 augustus 2022

PSV heeft zich naar een redelijke uitgangspositie geknokt in de 3e voorronde van de Champions League tegen AS Monaco. De ploeg van Ruud van Nistelrooij zat er in de slotfase aardig doorheen, maar wist uiteindelijk moeizaam de 1-1 vast te houden. Dus is er volgende week in Eindhoven nog van alles mogelijk.


Van Nistelrooij wijzigde zijn ploeg op 2 plekken ten opzichte van de 5-3-overwinning in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Ismael Saibari en Phillipp Mwene vervingen Johan Bakayoko en Ki-Jana Hoever. Volgens Van Nistelrooij waren de wijzigingen puur op basis van speelminuten, maar wellicht wilde de trainer iets meer defensieve zekerheid inbouwen.

PSV ruikt kansen
In tegenstelling tot in Amsterdam was het in de 1e helft geen gatenkaas achterin bij PSV. Monaco kwam er maar moeilijk doorheen en toen PSV rook dat er kansen lagen, kwam de ploeg beter in het spel. Dat leverde een schotkansje van Veerman (naast) op, alleen meer ook niet. De eerste echte uitgespeelde kans was dan ook gelijk raak. Veerman was het eindstation van een mooie PSV-aanval, hij schoot hard en zuiver binnen: 0-1.

Slordig PSV
Na rust kwam Monaco wat enthousiaster uit de kleedkamer. Dat leverde problemen op in de verdediging bij PSV, onder andere omdat Philipp Max een paar keer stond te slapen. Monaco-aankoop Takumi Minamino stond daardoor ineens oog-in-oog met Walter Benítez. De Japanner schoof hem gelukkig voor PSV aan de verkeerde kant van de paal.

Toch was het niet veel later bijna 0-2. Guus Til, die overigens een draak van een wedstrijd speelde, stond alleen net niet op de goede plek om een voorzet van Max binnen te werken. Het spel golfde daarna op en neer en beide ploegen kregen door de ruimtes die er vielen wat mogelijkheden. De grootste kans was voor Ismael Saibari, zijn poging rolde naast.

Noodgedwongen wissels
Bij PSV was de organisatie in de slotfase helemaal door elkaar geschut. Max en uitblinker Ibrahim Sangaré moesten noodgedwongen worden gewisseld. Uitgerekend bij een standaardsituatie ging het vervolgens mis voor PSV. Axel Disasi kon vogelvrij de 1-1 maken nadat Youssouf Fofana een vrije trap door kopte.

Met hangen en wurgen wist het vermoeide PSV zich uiteindelijk naar 1-1 te knokken. Met een bal op de paal mochten de Eindhovenaren nog van geluk spreken dat er niet werd verloren. De tank was, waarschijnlijk mede door de uitputtende JC Schaal, helemaal leeg. Die tank moet volgende week dinsdag weer helemaal vol zijn als Monaco op bezoek komt voor de return.