Union Berlin verslaat RB Leipzig dankzij PSV'er en mengt zich in strijd om Champions League

Eimert Pruis • 23:22, 03-12-2021 / Laatste Update: 03:55, 12-12-2023

1. FC Union Berlin van de groep van Feyenoord in de Conference League naar de Champions League? Het zou zomaar kunnen. Union won vrijdagavond van concurrent RB Leipzig met 2-1.

De club van Surinamer en oud-ADO Den Haag-aanvaller Sheraldo Becker staat nu 4e in de Bundesliga, dat geeft aan het eind van de rit recht op een plek in de groepsfase van de Champions League.

Union prooi van Feyenoord

Waar het in de Bundesliga zo lekker loopt, zo slecht gaat het in Europa. Tegen Feyenoord verloor Union Berlin zowel uit als thuis.

Thuis tegen Leipzig ging het een stuk beter. Na 5 minuten scoorde topschutter Taiwo Awoniyi al. Het is alweer de 9e van de collega-spits van Becker. De Nederlandse Surinamer was ook gevaarlijk, maar niet effectief. In de 80e minuut werd het spitsenduo gewisseld.

PSV'er kroont zich tot matchwinner

Toen stond het al 2-1. Christopher Nkunku had Leipzig weer naast Union geschoten en de in Eindhoven bekende Timo Baumgartl werd de man of the match. De van PSV gehuurde verdediger ging mee bij een corner en scoorde.

Bij Leipzig mocht Brian Brobbey het nog een klein kwartier proberen. De aanvaller, die als het aan Erik ten Hag ligt weer terugkomt bij Ajax, kon de nederlaag van Leipzig niet voorkomen.