🎥 | Veldspeler stopt penalty van FIFA-legend Adebayo Akinfenwa in Engelse kelderklasse

Noah Hoogenboezem • 23:46, 25-03-2023 / Laatste Update: 21:40, 11-12-2023

Adebayo Akinfenwa dacht nog even lekker in de kelderklasse van Engeland te gaan voetballen, maar zo simpel is dat nog niet. De 40-jarige spits, vooral bekend door zijn gigantische postuur, mocht voor zijn club Faversham Town in de blessuretijd een penalty nemen om 1-1 te maken. Op doel bij de tegenstander stond een veldspeler, maar toch lukte het Akinfenwa niet om te scoren!

Bij een 0-1-achterstand tegen Sittingbourne kreeg Faversham, dat op een degradatieplek staat in de 8e Engelse divisie, in de blessuretijd nog een penalty om gelijk te maken. Sittingbourne-keeper Harley Earle raakte echter geblesseerd en daardoor moest veldspeler Harrison Pont op doel gaan staan. Pont pakte de penalty van Akinfenwa en daarmee de 3 punten voor Sittingbourne.