Virgil van Dijk veroorzaakt penalty in slechte seizoensopener tegen Fulham, Kenny Tete geeft assist

Pim Huberts • 17:55, 06-08-2022 / Laatste Update: 15:47, 07-01-2024

Liverpool heeft zich tijdens hun Premier League-openingswedstrijd flink verslikt in kersverse promovendus Fulham. De ploeg uit Londen kwam 2 keer op voorsprong dankzij een assist van Kenny Tete en een fout van Virgil van Dijk, maar speelde toch gelijk.

Na 30 minuten spelen was het al raak voor Fulham. Aleksandar Mitrovic kopte de perfecte voorzet van Tete raak bij de 2e paal. Hoewel Liverpool grotendeels het balbezit had, bleek Fulham niet zo'n makkelijke tegenstander.

Salah is redder

Pas na rust kwam Liverpool op een gelijkspel. Met een geniale hakgoal van invaller (en nieuwe aanwinst) Darwin Núñez werd het 1-1. Kort daarna veroorzaakte Van Dijk een penalty die er vervolgens in werd geknald door Mitrovic. Mohamed Salah redde zijn club van de ondergang en maakte 2-2.

Kraker met Ten Hag

Maandag 15 augustus krijgt de ploeg van trainer Jürgen Klopp pas de kans om zich te revancheren. Dan speelt het thuis tegen Crystal Palace. Een week later wacht de kraker tegen het Manchester United van Erik ten Hag.

FT: Fulham 2-2 Liverpool

Alexandre Mitrovic is the FIRST player to dribble past Virgil van Dijk and cause him to concede a penalty in a Premier League game 😳. pic.twitter.com/xTrbey00a9