Weer een voetballer de bak in? Karim Benzema kan 5 jaar gevangenisstraf krijgen voor sekstape-afpersing

20 oktober 2021

Karim Benzema moet zich vandaag (20 oktober) voor de rechter in Frankrijk verantwoorden vanwege een afpersingszaak. De Real Madrid-spits wordt ervan beschuldigd dat hij zijn landgenoot Mathieu Valbuena heeft afgeperst met een seksvideo van laatstgenoemde. Spicy! Lucas Hernández en Benjamin Mendy zitten ook al in de problemen. Gaat Benz ook brommen?


Een vriend van Benzema zou Valbuena in 2015 hebben gechanteerd met een seksvideo. De spits van Real Madrid zou Valbuena toen de tip hebben gegeven om het geëiste bedrag van naar verluidt 150.000 euro te betalen. De 33-jarige Benzema heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. Big Benz riskeert een celstraf van maximaal 5 jaar en een boete van 75.000 euro.

Deal
Maar hoe zit het precies met die sekstape? Valbuena zegt dat hij in juni 2015 een telefoontje kreeg. Een man bood hem een deal aan: betalen, anders zou de tape op internet verschijnen. Die tape is trouwens relatief onschuldig: Valbuena heeft daarop seks met zijn reguliere vriendin (en dus niet met een stel Russische hoeren of minderjarigen of wat dan ook). Maar fijn was het natuurlijk niet.

Jeugdvriend
Valbuena schakelde de politie in. Een politiecommissaris werd als tussenpersoon aangesteld om te onderhandelen met de man achter het telefoontje. Zo kwam de politie op het spoor van 1 van de betrokkenen. Ene Karim Zenati. Da's een jeugdvriend van Benzema. De politie onderschepte een telefoongesprek tussen beide Karims. Benzema zegt: "Valbuena neemt ons niet serieus". Dat woordje 'ons' vonden de rechercheurs erg verdacht.