Weergaloze Bundesliga-ontknoping: Stuttgart uit de dood herrezen en afscheid Haaland is afscheid Hertha

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 19:47, 14-05-2022 / Laatste Update: 02:43, 12-12-2023

De ontknoping van de Bundesliga was zaterdagmiddag intens spannend. Op de degradatie- en Europese plekken verschoof de ranglijst per 10 minuten! Uiteindelijk is het VfB Stuttgart die de play-offs voor degradatie ontloopt na een goal in blessuretijd, Hertha BSC is nu de ongelukkige.

VfB Stuttgart had een lastige taak om te winnen bij FC Köln, dat 7e op de ranglijst stond en nog voor een Europa League ticket speelde. Lang leek dit niet te lukken: nadat Stuttgart na 13 minuten voor kwam, scoorde Köln in de 60e minuut de gelijkmaker. Dit was niet genoeg voor Stuttgart, omdat Hertha lange tijd voor stond tegen Borussia Dortmund.

Strijd onderin

Hierdoor leek het lange tijd erop dat VfB Stuttgart zou degraderen. Ondanks dat Borussia Dortmund ondertussen voorstond tegen Hertha, was dit nog niet genoeg voor Stuttgart. Maar dan, in de 2e minuut van de blessuretijd bij Stuttgart zet Wataru Endo het héle stadion op zijn kop. Hij scoorde, waardoor Stuttgart 3 punten overhield aan het duel. Deze 3 punten waren genoeg om over Hertha heen te gaan op doelsaldo. Wat volgde? Een intense pitch invasion!

In Hertha is men in rouw. Waar alles op rozen leek, veranderde in de laatste 5 minuten van beide wedstrijden. Hertha kreeg de 1-2 tegen in de 86e minuut, maar was alsnog veilig zonder de extra goal van Stuttgart. Hertha gaat nu play-offs voor lijfsbehoud spelen.

Europese tickets

Ook voor de strijd om de Europese plekken was het spannend. Köln kon nog een Europa League ticket pakken, dan had Union Berlin niet moeten winnen. Dat deed het wel, en Köln zelf verloor ook. Waardoor dat sowieso niet mogelijk was. Verder kon Freiburg zelfs nog een Champions League plek bereiken, hiervoor moest het winnen. Maar het verloor van Bayer Leverkusen.