Wesley Hoedt juicht en treurt in Belgische topper Club Brugge-Anderlecht

Eimert Pruis • 16:27, 19-12-2021 / Laatste Update: 15:41, 07-01-2024

Wesley Hoedt heeft Anderlecht geholpen aan een punt in de Belgische topper tegen Club Brugge. Even dacht de Nederlandse verdediger de matchwinner te worden, maar dat was van korte duur: 2-2.

Hoedt schreeuwde het uit nadat hij in de 80e minuut de bal in de rebound kreeg en hoog in het doel schoot. De verdediger dacht dat hij de man van de wedstrijd zou worden. Hij had echter niet op Hans Vanaken gerekend. De aanvallende middenvelder zorgde alsnog voor een punt voor de nummer 2 van België.

Evengoed wrijft Union Saint Gilloise in de handen. De koploper heeft nu 6 punten voorsprong op Brugge. Anderlecht heeft 11 punten minder dan de nummer 1 en staat 4e.

Geen Klassieker maar De Topper

Ook in België stond deze zondag een klassieker op het programma. Al is Anderlecht-Standard Luik de officiële Klassieker in België. In de Jupiler Pro League staat Club Brugge-Anderlecht bekend als De Topper. En die topper was leuk.

Charles de Ketelaere zette Brugge op voorsprong. In de 2e helft van de 2e helft kwam Anderlecht pas op gelijke hoogte via invaller Francis Amuzu. Daarna maakten Hoedt en Vanaken er nog een heerlijke slotfase van. Een winnaar leverde het weliswaar niet op.

Hoedt maakt de 1-2