WK-kwalificatie Zuid-Amerika: Peru-Colombia eindigt in een veldslag, Argentinië laat punten liggen

4 juni 2021

Getty Images

In de 5e speelronde van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie is Argentinië in eigen land tegen Chili niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Ook Uruguay won niet. Thuis tegen Paraguay bleef het 0-0. Brazilië, de nummer 1 van de Zuid-Amerikaanse WK-groep, speelt vrijdagnacht in eigen land tegen Ecuador.


In Estadio Único Madre de Ciudades in Santiago del Estero, in het noorden van Argentinië tegen de grens met Chili aan, zette Lionel Messi zijn ploeg na 20 minuten op voorsprong uit een strafschop. Lautaro Martínez werd gevloerd door Marípan en na beslissing van de VAR wees de Venezolaanse arbiter Jesús Valenzuela naar de stip. De Argentijnse aanvoerder schoot raak: 1-0.

Snelle gelijkmaker
Een kwartier later kwam Chili, waar de Uruguayaan Martín Lasarte voor het eerst als bondscoach op de bank zat, op gelijke hoogte. Charles Aránguiz lepelde een vrije trap hoog het strafschopgebied binnen, Gary Medel werkte de bal vallend voor het doel, waarna Alexis Sánchez geheel vrijstaand simpel kon binnentikken.

Uruguay-Paraguay
In stadion Cententario in Montevideo kwamen Uruguay en Paraguay niet verder dan 0-0. Halverwege de eerste helft leek de ploeg van Luis Suárez wel op voorsprong te komen via Jonathan Rodríguez, maar de goal werd geannuleerd wegens buitenspel van een ploeggenoot, hoewel op tv-beelden te zien was dat die niet deelnam aan het spel.

Peru-Colombia
De wedstrijd tussen Peru en Colombia eindigde in een ouderwetse veldslag. Liefst 2 rode kaarten vielen er in dat duel. Met 10 tegen 10 werd het een 3-0 zege voor Colombia. Dat land klimt door de zege weer richting de plekken die aan het einde van de kwalificatie recht geven op deelname aan het WK in Qatar.

Dit is na 5 van de 18 duels de stand. De nummers 1 tot en met 4 gaan direct naar het WK. De nummer 5 moet nog play-offs spelen tegen een land van een ander continent.

1. Brazilië 4-12
2. Argentinië 5-11
3. Ecuador 4-9
4. Paraguay 5-7
----------------------
5. Uruguay 5-7
______________________
6. Colombia 5-7
7. Chili 5-5
8. Bolivia 5-4
9. Venezuela 5-3
10. Peru 5-1