Definitieve selectie Oranje: Stekelenburg en Babel erbij, Weghorst niet

19 maart 2021

Bondscoach Frank de Boer heeft keeper Maarten Stekelenburg (38) definitief opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Daarnaast maakt Jeremiah St. Juste (24) voor de eerste keer deel uit van Oranje, dat eind deze maand aan de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar begint. 


Wie zijn afgevallen?
Stefan de Vrij zit niet bij de selectie. De verdediger van Internazionale testte heeft corona. Verder vielen Marco Bizot (AZ), Joël Drommel (FC Twente), Quincy Promes (Spartak Moskou), Kevin Strootman (Genoa CFC), Tonny Vilhena (FC Krasnodar) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) af.

Keepers
Stekelenburg  is dus weer terug bij Oranje. De 38-jarige doelman van Ajax keepte zijn laatste interland op 13 november 2016 tegen Luxemburg (1-3 winst) en kwam in totaal 58 keer uit voor Oranje. Jasper Cillessen (Valencia) en Tim Krul (Norwich City) zijn de 2 andere keepers in de selectie van De Boer.

St. Juste
Jeremiah St. Juste vervangt Stefan de Vrij. "Met Jeremiah St Juste, die rechtsback en rechts-centraal kan spelen, heb ik nu een goede vervanger", zei De Boer. "Het is mooi voor hem dat hij zijn debuut in de selectie kan maken.”

Wedstrijden
Turkije (uit, 24 maart), Letland (thuis, 27 maart) en Gibraltar (uit, 30 maart) zijn de eerste drie tegenstanders in de kwalificatiereeks. Bij de thuiswedstrijd tegen Letland zijn op zaterdag 27 maart 5000 toeschouwers welkom. De kaarten waren woensdag binnen anderhalf uur uitverkocht.