Engelse basisschool gaat viraal na gebaar: ‘Laat de kids de EK-finale kijken en uitslapen’

9 juli 2021

Een Engelse basisschool is volledig viraal gegaan na een wel heel mooi gebaar voor hun schoolkinderen. De 'Rossmere Primary School' uit het stadje Hartlepool plaatste een bericht op Facebook met daarin een mededeling dat de kids, die de finale gaan kijken, later naar school mogen komen.


Engeland speelt zondag voor het eerst sinds 55 jaar weer een finale op een groot eindtoernooi. In het Wembley Stadium moet er gewonnen worden van Italië. De aftrap is om 21:00 Nederlandse tijd, 20:00 in Engeland. Genoeg redenen voor de school om alvast aan te geven dat de schoolkinderen later aanwezig mogen zijn.

Gunning
"Is jouw kind een voetballiefhebber en gaat zij of hij zondag waarschijnlijk tot laat opblijven om de finale te kijken? Laat het kind dan lekker langer slapen. Zij hoeven pas om 10:30 op school te zijn in plaats van 8:40." De redenen die de school opgeeft, zijn bijzonder.

"We willen liever uitgeruste kinderen in de klas dan afwezige of chagrijnige. We willen niet dat kinderen moe zijn. Die paar uur dat het kind later op school komt, worden niet gezien absentie." Volgens Rossmere is de EK-finale ook een leermoment, voor iedereen.

Leerstof
"Het is 55 jaar geleden. Laat hen kijken, praten en discussiëren over het voetbal. Spreek over trots en het tonen van veerkracht en laat hen ons volkslied horen. Leer hen over mogelijke teleurstellingen. Dit is een leermoment voor ons allemaal!" Hoewel de post op Facebook later werd verwijderd, kreeg de basisschool volop lof.