Italië speelt dark horse-status van Turkije aan gort en wint EK-openingsduel

11 juni 2021

ProShots
turkije-italie-0-3-ek2020

Er werd veel van Turkije verwacht op het EK 2020. Jonge ploeg, beste lichting in tijden, spelers bij topclubs, solide verdediging, ervaren coach (Şenol Güneş) die de Turken naar brons hielp op het WK 2002. Maar in het openingsduel van Euro 2020 bleek er weinig van. Italië was van begin tot eind oppermachtig en won met 0-3.


De Italiaanse Azzurri lieten in het Olympische Stadion in Rome zien dat er heus wel wat te bereiken valt met de 4-3-3 formatie (die door Frank de Boer is afgedankt). In de 1e helft had de wereldkampioen van 2006 liefst 14 schoten, waarvan 3 zuiver op goal gericht... En Turkije geen enkele!

0-1
Toch duurde het tot de 53e minuut voordat het overwicht werd uitgedrukt op het scoreboard. Merih Demiral maakte een eigen goal, nadat hij een harde pass van Domenico Berardi tegen zijn lichaam kreeg.

0-2
Het duurde niet lang voordat Ciro Immobile de 2e maakte. Weer wisten de Turken een bal niet goed weg te werken en voor Immobile was het een koud kunstje om zijn 14e goal voor zijn moederland erin te schieten.

0-3
Turkije hing in de touwen en kon het allemaal niet meer belopen. In de 79e minuut maakte Italië er nog maar eens eentje, ditmaal met Immobile als aangever en Lorenzo Insigne als afmaker.

Groep A
De 2 andere landen in groep A zijn Wales en Zwitserland en zij spelen zaterdag tegen elkaar, om 15:00 uur in Bakoe.