Koke haalt uit na kritiek Van der Vaart op Spanje: ‘Daar hangt een foto van Iniesta, met hem ernaast’

22 juni 2021

Getty
koke-kritiek-rafael-van-der-vaart-spanje-ek-voetbal-wk-finale-oranje-andres-iniesta

Koke heeft gereageerd op kritiek van Rafael van der Vaart aan het adres van het Spaanse team. Van der Vaart zei na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Polen bij de NOS hoe hij over Spanje dacht: "Echt. Ik vind het een verschrikking, Spanje. Er zit eigenlijk niks in."


Tegen de radioshow El Partidazo de COPE reageerde Koke fel: "We zullen het in ons achterhoofd houden, ter motivatie. Ook voor het geval dat we later in het toernooi tegen Nederland spelen."

Herinneren aan WK-finale
Koke was echter nog niet klaar met Van der Vaart en haalde de WK-finale van 2010 aan, waarin Oranje na verlenging verloor van Spanje door een goal van Andrés Iniesta. "We hebben Sergio Busquets in de ploeg. Hij won ooit een WK-finale van Nederland", aldus Koke. "Bij de Spaanse bond hangt een foto van Andrés Iniesta, met Van der Vaart ernaast."

Spanje heeft na 2 wedstrijden 2 punten in de groepsfase van het EK. Woensdag speelt het team in Sevilla tegen Slowakije. Bij een zege en een gelijkspel zijn de Spanjaarden zeker van een plek in de 8e finales.