Na spektakelstuk vol penalty’s houden Portugal en Frankrijk elkaar in evenwicht

23 juni 2021

Wat. Een. Voetbalavond! Het was dinsdag absoluut de moeite waard om naast je tv ook de tablet neer te zetten of om als een gek te zitten zappen, want Portugal tegen Frankrijk en Duitsland tegen Hongarije stelden niet teleur.


En wat het mooier maakte is dat het telkens wisselde of Duitsland of Portugal naar de 8e finale zouden gaan. Er waren zelfs diverse tussenstanden waarbij Hongarije naar de volgende ronde zou gaan! Maar aan het einde van de avond gingen de Grote 3 van Groep F door. Frankrijk als 1e, Duitsland als 2e en Portugal als 3e.

Openingsfase
Voor de Franse Haantjes was de match een luxe trainingspot, want als enige land in groep F waren ze al geplaatst voor de 8e finale. Maar Les Blues en Portugal deden het zeker niet rustig aan in Boedapest. Enorm veel kansen vielen er niet te noteren, maar het spel golfde lekker op en neer. Portugal had zijn normale defensieve stellingen verlaten, Frankrijk ving de regerend Europees kampioen in de beginfase relatief makkelijk op.

Cristiano Penaldo
Maar de Portugese druk hield aan en in de 30e minuut kon de Franse doelman Hugo Lloris de dreiging van Danilo alleen afwenden door uit te komen en een overtreding te maken. De bal ging op de stip. dan hoef je niet te twijfelen wie achter de bal gaat staan: Cristiano Ronaldo natuurlijk. Haters noemen CR7 'Penaldo', omdat hij een aardig del van zijn goals op die manier maakt, maar wat boeit het? Een goal is een goal: 1-0.

1-1
Frankrijk heeft ook een aanvaller van wereldklasse in de selectie: Karim Benzema. Of beter gezegd: alweer in de selectie. De Real Madrid-spits werd dik 5 jaar niet opgeroepen en vierde vlak voor rust zijn comeback met zijn 1e EK-goal. Ook al via een penalty. CR7 was zo sportief om zijn ex-ploeggenoot een handje te geven.

1-2
Big Benz had de smaak te pakken en roste snel na de hervatting de 1-2 tegen de touwen. Paul Pogba was goed voor de assist.

2-2
Met die stand zag het er niet goed uit voor Portugal, dat dreigde uitgeschakeld te worden (de stand van Duitsland tegen Hongarije was ongunstig voor de Portugezen). Koundé hielp Portugal letterlijk een handje, want hij maakte op de achterlijn hands. Cristiano Ronaldo was alweer foutloos vanaf de stip: 2-2. Door deze nieuwe goals staat Ronaldo nu bovenaan het lijstje van topscorers op EK's en WK's samen.