Engelse iconen lachen om reacties Erik ten Hag: 'Er is duidelijk iets mis'
Manchester United-manager Erik ten Hag © AP

Engelse iconen lachen om reacties Erik ten Hag: 'Er is duidelijk iets mis'

09:40, 29-01-2024 / Laatste Update: 11:20, 29-01-2024

Erik ten Hag had zondag geen zin om te praten over de afwezigheid van Marcus Rashford bij het FA Cup-duel met Newport County. De trainer van Manchester United gaf telkens hetzelfde antwoord op de vragen die hij kreeg over de aanvaller. En dat zorgde voor hilariteit bij de BBC.

"Wat kun je ons vertellen over de afwezigheid van Marcus Rashford?", begon de verslaggeefster van de BBC.
Erik ten Hag: "Hij heeft zich ziek gemeld."
Verslaggeefster: "Hij heeft zich ziek gemeld, maar er zijn verhalen dat hij donderdagavond in een nachtclub is gezien. Heb je het daar met hem over gehad?"
Erik ten Hag: "Het is een interne kwestie, ik ga het regelen."
Verslaggeefster: "Heb je de bevestiging gekregen dat hij niet in de nachtclub was?"
Erik ten Hag: "Interne kwestie. Punt."
Verslaggeefster: "Dus is hij er vandaag niet bij vanwege disciplinaire redenen?"
Erik ten Hag: "Interne kwestie."

Terug in de studio zien we Alan Shearer al besmuikt lachen. "Ik krijg het gevoel dat het om een interne kwestie gaat", vat presentator Gary Lineker de boel gevat samen. Hierop barst ook de derde aanwezige, voormalig verdediger Micah Richards, in lachen uit. 

'Een enorm talent'

"Als het om een interne kwestie gaat, dan krijg je het gevoel dat er iets aan de hand is", aldus 63-vouding Engels international Shearer. "Rashford heeft een enorm talent, maar we hebben vorig seizoen ook al meegemaakt dat hij disciplinair gestraft werd omdat hij te laat kwam. Dat kostte hem een wedstrijd. Er is duidelijk iets mis. Of thuis, of in zijn relatie met de club. Dit kan hij niet blijven doen, hij kan zijn talent niet blijven verspillen." 

"Iemand moet hem nu duidelijk maken dat hij op deze manier aan het einde van zijn loopbaan spijt gaat hebben. Dat kan niet, dit moet nu geregeld worden. Vorig seizoen maakte hij dertig doelpunten, nu vier. Als ik hem zie spelen, lijkt het alsof hij een enorme last op zijn schouders draagt."

"Het is lastig voor een manager om met deze situatie om te gaan", aldus Lineker, goed voor 80 interlands namens Engeland. "Want hij kan daar niet gaan staan liegen."

Marcus Rashford, aanvaller van Manchester United.
Marcus Rashford © AP

Rashford had volgens Engelse media toestemming van de club om woensdag naar Belfast te gaan en daar de stad in te trekken. De aanvaller bezocht een wedstrijd van Larne FC, de huidige kampioen van Noord-Ierland. Bij die club speelt Ro-Shaun Williams, een goede vriend en voormalig teamgenoot uit de jeugd van Manchester United. 

In plaats van donderdag terug te keren, besloot Rashford het er volgens de berichten nog een avondje van te nemen om zich vervolgens vrijdag ziek te melden. 

Topscorers Premier League