1 van de beste scheidsrechters ter wereld stopt met eindtoernooien: 'Mijn carrière is perfect'
i

EPA

1 van de beste scheidsrechters ter wereld stopt met eindtoernooien: 'Mijn carrière is perfect'

Martijn Baars • 09:59, 15-07-2021 / Laatste Update: 04:33, 07-01-2024

De Duitse topscheidsrechter Felix Brych is er volgend jaar niet bij op het WK in Qatar. De 45-jarige Brych heeft besloten dat het afgelopen EK zijn laatste eindtoernooi is geweest.

De Duitser floot 5 wedstrijden op het EK, waaronder de eerste groepswedstrijd van Oranje tegen Oekraïne (3-2) en de halve finale tussen Italië en Spanje (1-1, Italië won na strafschoppen).

Brych staat bekend als 1 van de beste scheidsrechters ter wereld. Hij floot in 2014 de finale van de Europa League en 3 jaar later de eindstrijd van de Champions League.

'Carrière is perfect'

"Ik miste echter nog een succesvol internationaal toernooi”, zei Brych tegen het Duitse magazine Kicker. "Op het EK was ik wekenlang extreem gefocust. Nu voelt mijn carrière perfect. Ik denk dat ik deze prestatie en motivatie niet kan herhalen. Daarom heb ik besloten niet nog een toernooi te fluiten en mijn internationale carrière rond de jaarwisseling te beëindigen.” Brych wil wel in de Bundesliga blijven fluiten.

Björn Kuipers

Björn Kuipers (48) leidde zondag op Wembley de EK-finale tussen Italië en Engeland, die na strafschoppen werd gewonnen door de Italianen. De Nederlander heeft nog niet besloten of hij doorgaat met fluiten.