18-jarige biergooier bij FC Groningen - NEC zit nog steeds vast
i

Pro Shots

18-jarige biergooier bij FC Groningen - NEC zit nog steeds vast

Rick Kraaijeveld • 14:17, 23-04-2023 / Laatste Update: 16:04, 08-01-2024

De biergooier van afgelopen zaterdagavond bij FC Groningen - NEC zit nog altijd vast. De gooier is een 18-jarige man uit het Groningse Bedum. Hij gooide na een kwartier spelen een bekertje met bier naar de grensrechter, waarna de wedstrijd definitief gestaakt werd.

De man gooide het bekertje nadat de grensrechter - in zijn ogen - een verkeerde beslissing maakte in het tegendeel van Groningen. Hij werd daarna direct opgepikt door de beveiliging en afgevoerd. Buiten het stadion werd hij overgeheveld naar de politie, die hem meenamen naar het bureau. De woordvoerster van de politie wilde niet zeggen of er aangifte is gedaan tegen hem.

Onduidelijkheid

Maar ja, er moet dus nog 3 kwart wedstrijd gespeeld gaan worden. Hoe dat gaat gebeuren, is vooralsnog een hoofdpijndossier voor de KNVB. De bedoeling is wel om de wedstrijd onder zoveel mogelijk dezelfde voorwaarden als zaterdagavond. Mét publiek dus. De KNVB komt gauw met uitsluitsel en meer info. Een optie is ook nog om de wedstrijd in zijn volledigheid opnieuw te spelen.