1e vrouwelijke scheidsrechter in Premier League krijgt complimenten: 'Ik wil haar feliciteren'
i

AP

1e vrouwelijke scheidsrechter in Premier League krijgt complimenten: 'Ik wil haar feliciteren'

Rick Kraaijeveld • 11:16, 24-12-2023 / Laatste Update: 18:50, 04-01-2024

Rebecca Welch floot afgelopen zaterdag Fulham-Burnley in de Premier League en is daarmee de 1e vrouwelijke scheidsrechter in de hoogste competitie van Engeland. In een vrij rustige wedstrijd won Burnley met 2-0. Na afloop waren er complimenten voor Welch van Burnley-trainer Vincent Kompany.

Welch schreef met het leiden van de wedstrijden geschiedenis in Engeland. Nog nooit eerder was een vrouw scheidsrechter op het hoogste niveau, een niveautje lager was dit al wel vaker gebeurd. Ook daar was zij de 1e die dat deed. In de wedstrijd tussen Fulham en Burnley liep alles vrij vlekkeloos. Ze gaf maar 3 gele kaarten en de VAR kon lekker achter zijn computer blijven zitten.

Boe uit het publiek

Na 25 minuten kwamen er dan toch wat geluiden van de tribune af toen Welch een gele kaart gaf aan Fulham-verdediger Calvin Bassey. Veel ge-boe en een aantal waagde zich zelfs aan het spreekkoor: 'You don't know what you're doing', maar dat is eigenlijk vaste prik bij een gele kaart.

Reacties na afloop

Kompany, de Belgische trainer van Burnley was blij na afloop bij dit 'historische moment geweest te zijn'. "Ik wil feliciteren want buiten haar prestatie is het een groot moment. Normaal zeg ik na afloop dat het niet om de scheidsrechter gaat, maar om de spelers. Maar nu moet het deels wél over de scheidsrechter gaan: dit is een mijlpaal."

De trainer van Fulham werd ook naar een reactie gevraagd, maar na een thuisnederlaag bleef die reactie natuurlijk een stukje korter, namelijk maar 2 woordjes: 'normale prestatie' zei Marco Silva.