3 jaar lang geen uitfans bij wedstrijden tussen Roda JC en MVV
i

ANP

3 jaar lang geen uitfans bij wedstrijden tussen Roda JC en MVV

Rick Kraaijeveld • 13:12, 08-12-2023 / Laatste Update: 02:42, 08-01-2024

Vrijdag is besloten door de burgemeesters van Kerkrade en Maastricht dat er voor de komende 3 jaar geen uitsupporters bij beide wedstrijden toegestaan zijn. Reden is de veel geweldsincidenten rondom deze wedstrijd.

2 weken geleden was het weer raak na Roda JC - MVV in Kerkrade: er waren weer veel geweldsincidenten, zoals wel vaker bij deze derby. Vandaar dat de burgemeesters in overleg met de clubs, politie en justitie tot de conclusie zijn gekomen dat er voor 3 jaar geen uitfans mogen komen.

'Grens is bereikt'

De burgemeesters laten weten dat de 'grens bereikt is'. "Ondanks alle maatregelen zien we dat een groep relschoppers voor ongeregeldheden zorgt. We kunnen niet anders dan deze maatregel treffen. Heel zuur, want voor de echte beleving bij een sportieve derby hoort ook uitpubliek", zegt burgemeester Petra Dassen van Kerkrade.

Politie

De mate van politie-inzet is ook onderdeel van het besluit. Die vindt Wim Hillenaar, de burgemeester van Maastricht, echt veel te hoog. "De politiemanschappen die noodzakelijk zijn om deze wedstrijden in goede banen te leiden staan in geen enkele verhouding meer. Desondanks worden in en buiten de stadions toch vernielingen verricht. Dit is niet langer te verantwoorden."