39-jarige Thiago Silva gaat zijn carrière afsluiten in het legendarische Maracãna
Thiago Silva in het shirt van Chelsea / Getty Images

39-jarige Thiago Silva gaat zijn carrière afsluiten in het legendarische Maracãna

16:52, 07-05-2024

Thiago Silva staat als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier van Chelsea, maar toch vindt de verdediger het op 39-jarige leeftijd tijd om een stapje terug te doen. Hij gaat de nadagen van zijn prachtige voetbalcarrière sluiten bij Fluminense.

Silva speelde in de jeugdopleiding van Fluminense en kwam aan het begin van zijn carrière ook voor de Braziliaanse club uit. Hij speelde al 97 wedstrijden voor de club, die in het legendarische Maracãna-stadion speelt. In 2007 won hij al eens de Braziliaanse beker met Fluminense.

De verdediger stapte in 2020 transfervrij over van Paris Saint-Germain naar Chelsea en dat bleek precies het juiste moment. Dat seizoen won hij namelijk direct de Champions League met de Londense club, gevolgd voor de Wereldbeker voor clubs.

Silva had beide prijzen nog niet op zijn rijke palmares staan. Wel werd hij zeven keer landskampioen met PSG, won hij vijf keer de Franse beker en zesmaal de Franse League Cup en zeven keer de Franse Super Cup. Ook met AC Milan won hij verschillende prijzen in Italië.

Wedstrijden voor Brazilië

De 113-voudig international van Brazilië won ook nog twee prijzen met zijn land. In 2013 won hij de Confederations Cup (dat toernooi bestaat inmiddels niet meer), waarna hij in 2018/2019 ook nog de Copa América pakte. Met Brazilië deed hij mee aan vier Copa's én vier WK's.

Bekende spelers Fluminense

Silva wordt niet de enige grote naam van de ploeg. Marcelo, Douglas Costa, Ganso en Renato Augusto spelen al bij Fluminense. Ook Arsenal-huurling Marquinhos speelt momenteel bij de Braziliaanse club.