6 ploegen zeker van overwintering in Champions League: 6 Nederlanders overwinteren
i

Getty Images

6 ploegen zeker van overwintering in Champions League: 6 Nederlanders overwinteren

Rick Kraaijeveld • 12:21, 09-11-2023 / Laatste Update: 14:17, 05-01-2024

Na de speelronden van de Champions League op dinsdag en woensdag zijn er al 6 ploegen zeker van een plaats in de knock-outfase van het miljoenenbal. Over de 6 clubs zijn 6 Nederlanders die meedelen in de feestvreugde. Hofleverancier: uiteraard Inter.

Nadat de wedstrijden op woensdag gespeeld waren, vielen er wat beslissingen in de Champions League. 6 ploegen hebben de volgende ronde al bereikt: Manchester City, Real Sociedad, Bayern München, Real Madrid, Inter Milaan en RB Leipzig.

Nederlanders

De Nederlanders die we terug gaan zien in de knock-outfase zijn: Nathan Aké (Manchester City), Denzel Dumfries (Inter), Davy Klaassen (Inter), Stefan de Vrij (Inter), Matthijs de Ligt (Bayern München) en Xavi Simons (RB Leipzig).

Groepen

Bayern is echt met afstand de beste in de groep met Kopenhagen, Galatasaray en Manchester United. Na 4 wedstrijden staat de club uit Duitsland al met 12 punten bovenaan, de rest volgt met 4 of 3 punten. Inter is ook lekker bezig, samen met groepsgenoot Real Sociedad plaatsten zij zich voor de volgende ronde. Allebei hebben 10 punten en zijn niet meer in te halen door RB Salzburg en Benfica.

Xavi Simons plaatste zich met zijn RB Leipzig ook voor de volgende ronde, in de groep met City. City heeft 12 punten, Leipzig 9 en de rest maar 1 punt. Ook duidelijk!