Aad de Mos met bizarre rekensom: 'Als Ajax wint van RKC, pakken ze acht punten'
Ajax-trainer John van 't Schip hoopt dat de rekensom van Aad de Mos uitkomt tegen RKC. ©ANP

Aad de Mos met bizarre rekensom: 'Als Ajax wint van RKC, pakken ze acht punten'

11:39, 21-01-2024 / Laatste Update: 12:05, 21-01-2024

Ajax hoopt nog altijd te kunnen jagen op plek drie in de Eredivisie en dankzij de rekenkunsten van analist Aad de Mos kan het zomaar eens snel gaan. Als Ajax namelijk zondagmiddag wint van RKC, heeft de club volgens De Mos ineens acht punten gepakt.

De Mos zat zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie en verbaasde zich vooral over FC Twente. De ploeg van trainer Joseph Oosting wisselt een goede topwedstrijd af met een nederlaag tegen een 'kleine club'. Maar mede door de punten die FC Twente laat liggen, mag Ajax nog hopen op plek drie.

Zaterdagavond verloor FC Twente met 1-0 bij NEC (drie punten verloren) en speelde AZ thuis met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle (twee punten verloren). Zondagmiddag (16:45 uur) is het de beurt aan Ajax om wél te winnen in de strijd om plek drie. "Als Ajax wint, pakt het eigenlijk acht punten", rekende De Mos voor op ESPN.

Aad's rekensom

"Ajax pakt drie punten op FC Twente en twee punten op AZ. Als Ajax dan zelf wint van RKC, hebben ze acht punten gepakt dit weekend", zei De Mos. Tafelgenoten Hans Kraay jr. en Henk de Jong moesten lachen om die rekensom. Kraay jr. snapte er geen bal van en zei: "Met alle respect Aad, ik heb nog nooit een ploeg acht punten zien pakken."

Inlopen op FC Twente en AZ

Natuurlijk pakt Ajax niet ineens acht punten bij een zege op RKC. Maar als die drie punten binnen zijn, loopt Ajax wel acht punten in totaal in op de concurrentie.