Waarom Jordan Henderson dit weekend nog niet kan debuteren tegen RKC
Jordan Henderson / Getty Images

Waarom Jordan Henderson dit weekend nog niet kan debuteren tegen RKC

08:40, 18-01-2024

Het is niet de vraag óf, maar wanneer Jordan Henderson definitief speler van Ajax is. Alles lijkt in kannen en kruiken en alleen de medische keuring kan Henderson in een Ajax-shirt nog in de weg staan. Toch komt hij dit weekend sowieso niet in actie tegen RKC Waalwijk. Maar waarom niet?

Jordan Henderson niet tegen RKC

Dat heeft alles te maken met de Brexit. Omdat Groot-Brittannië - Hendersons land van herkomst - niet meer in de EU zit, duurt een werkvergunning voor ín de EU wat langer. Aangezien de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zondag om 16.45 uur op het programma staat, komt dat te vroeg voor Henderson.

De fans van Heracles Almelo zijn op 27 januari mogelijk de eerste mensen die Henderson in actie zien in Ajax-shirt. De Amsterdammers reizen die zaterdag namelijk af naar Almelo voor het Eredivisie-duel tegen Heracles. De wedstrijd begint om 21.00 uur. 

PSV-thuis

Het zou ook kunnen dat Henderson zijn debuut maakt tegen PSV, wéér een week later. Op 3 februari staat om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen de koploper van de Eredivisie te wachten. Het heenduel in Eindhoven eindigde in 5-2 voor PSV, dat sowieso nog geen punt liet liggen deze competitie. Een lichtpuntje voor Ajax: het is het enige team dat twee keer wist te scoren tegen PSV in de Eredivisie.