@kicktmet Royston Drenthe lucht zijn hart op een prachtige manier naar Van der Vaart, Van Nistelrooy, Sneijder en Huntelaar❤️🥲 #fyp #realmadrid #sneijder #vandervaart #drenthe #kicktmet ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

▶️​ | Aandoenlijk: Royston Drenthe en Rafael van der Vaart praten over hun mooie vriendschap

Martijn Baars • 09:54, 24-11-2023 / Laatste Update: 00:42, 05-01-2024

Royston Drenthe en Rafael van der Vaart waren te gast bij de podcast Kick 't met en daar spraken ze vol liefde over elkaar. De 2 ex-voetballers (Drenthe stopte vorige week helemaal met voetballen) speelden samen in hun tijd bij Real Madrid en daar wilde vooral Drenthe nog even op terugblikken.

"We maken soms te weinig de keuze om even een appje te sturen met: 'ik hou van je pik'", zegt Drenthe. "Ik heb onbewust zoveel van Wes (Wesley Sneijder), Ruud (Ruud van Nistelrooij) en Raf (Rafael van der Vaart) geleerd. Maar ook als je kijkt naar verjaardagen..."

'Ze waren er allemaal'

Drenthe begint over zijn dochter Jemay-Lee, die nu 15 is. "Als ik dan vroeger haar verjaardag vierde, waren ze er allemaal. Tante Hellen kookte. We hadden zo'n united feeling met elkaar, ondanks dat we elkaar niet dagelijks spraken. We komen toch uit dezelfde cultuur. Geboren Nederlanders, jeweettoch. Daarom wil ik hier eventjes zeggen dat..."

'Er is niemand die zo...'

Net voordat Drenthe Van der Vaart wilde bedanken voor hun vriendschap, brak Van der Vaart zelf in. "Supermooie woorden. Ik moest tijdens m'n carrière heel vaak Royston verdedigen. Hoe die was, daarover. Maar er is niemand die zo familiebewust, zo vriendbewust is, respectvol is, altijd 'u' zegt, van die kleine dingen."

'Wat ben je ook een lul'

Vervolgens zegt Van der Vaart dat ook hij weleens spijt kreeg van het weinige contact. "Dan zat Royston bij Rondo en appte ik hem dat hij het goed gedaan had. Maar ik dacht ook gelijk: 'verdomme wat ben je ook een lul dat je hem niet vaker een appje stuurt'."