Aangifte tegen PSV-fans voor slopen van uitvak in De Kuip tijdens Johan Cruijff Schaal
i

Getty Images

Aangifte tegen PSV-fans voor slopen van uitvak in De Kuip tijdens Johan Cruijff Schaal

Martijn Baars • 16:39, 06-08-2023 / Laatste Update: 23:02, 11-12-2023

Feyenoord en Stadion Feijenoord gaan de komende dagen aangifte doen tegen PSV-fans. Zo'n 200 man uit Eindhoven hebben vrijdagavond tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal flink wat vernielingen aangericht in het uitvak.

"Moedwillig kan alles kapot en ik ben dan ook echt geschrokken", zegt Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord, tegen RTV Rijnmond. "Dit is nog gekker dan eerder met de toiletten, vooral omdat het de veiligheid van anderen aangaat. Je brengt ernstig de veiligheid in gevaar en als je de beelden terugziet dan is het echt waanzin."

Gewonden

Fans van PSV hingen tijdens de wedstrijd massaal in de netten. Er zaten zoveel mensen in de netten, dat die volledig en met de ophangsystemen erbij, naar beneden kwamen. Daarbij raakte een aantal mensen onder het uitvak lichtgewond.

Schade

Hoe groot de financiële schade is, is volgens De Leeuw moeilijk te zeggen. “Dat moet uitgezocht worden en daar gaan we maandag mee aan de slag. We laten dit onderzoek door een onafhankelijk expert uitvoeren omdat we daar geen enkele discussie over willen. Uiteindelijk zullen we PSV ervoor aansprakelijk stellen, dat is gebruikelijk."