AC Milan wellicht in problemen door 'anti-Inter'-spandoeken
i

AFP

AC Milan wellicht in problemen door 'anti-Inter'-spandoeken

Rick Kraaijeveld • 23:46, 23-05-2022 / Laatste Update: 23:10, 07-01-2024

AC Milan heeft de maandagmiddag- en avond goed gebruikt om het kampioenschap te vieren. I Rossoneri gingen met een open bus van Casa Milan naar Piazza Duomo in het centrum van Milaan. Al op het begin hadden spelers een spandoek omhoog met 'Steek die Coppa Italia maar in je r**t'. Er is nu een onderzoek gestart.

Het was een groot feest in Milan, AC Milan was sinds 11 jaar weer eens kampioen en dat moest de rood-zwarte kant van de stad weten ook. Het centrum van Milaan kleurde rood-zwart en het feest rondom de open bus was gigantisch. Het spandoek is een referentie naar 2007 toen Inter-speler Ambrosini een soort zelfde spandoek had gemaakt. Toen won AC milan de Champions League en Inter de scudetto.

Onderzoek

Er is nu een onderzoek gestart waarin wordt gekeken of de fair play-reglementen niet overschreden zijn met het spandoek en spreekkoren.

Nog meer Inter-geintjes

Zlatan Ibrahimovic wilde nog even Hakan Calhanoglu te grazen nemen. De Turkse middenvelder speelde vorig jaar nog bij AC Milan en ging afgelopen zomer transfervrij naar de aartsrivaal Inter. Hij pakte de microfoon en riep naar het publiek "Hebben jullie nog wat te zeggen tegen Hakan?".