ADO Den Haag-debuut Advocaat niet succesvol: 0-3 onderuit tegen Sparta Rotterdam

Rick Kraaijeveld • 16:15, 04-12-2022 / Laatste Update: 00:52, 12-12-2023

Dick Advocaat is zijn 2e periode als ADO-trainer niet fijn gestart. In een besloten oefenduel op zondagmiddag verloor hij met 0-3 van Sparta Rotterdam. Doelpunten werden gemaakt door Jason Lokilo (2x) en Mohammed Tahiri. Tot overmaat van ramp viel spits Thomas Verheydt ook nog eens geblesseerd uit.

Advocaat is onderuit gegaan in een oefenduel tegen zijn oude werkgever. Het ging al vrij snel mis: na 2 minuten gaf Tahiri de bal aan Lokilo die de 0-1 kon binnenschieten voor de nummer 6 van de eredivisie. Rond de 24e minuut werd die score verdubbeld door degene die bij de 1e goal de aangever was: Tahiri. Het was meteen de ruststand in Den Haag.

Blessure Verheydt

De 2e helft werd misschien nog wel erger voor ADO. Buiten dat het weinig te bieden had tegen het Sparta van Maurice Steijn verloor het ook nog eens een sterkhouder. Verheydt moest er in de 2e helft met een blessure vanaf. In de slotfase kon Lokilo voor Sparta nog een keer scoren, waarmee de eindstand op het bord werd gezet; 0-3.

Kickstart

Daarmee heeft Advocaat, die Dirk Kuyt als trainer vervangt, geen goede start in Den Haag gehad. Volgende week zondag wacht het eerste competitieduel voor hem. Hij mag dan ADO naar de overwinning helpen tegen Almere City. ADO staat momenteel 17e, maar het gat met de play-offsplekken is niet dermate groot dat het een niet te behalen doel is. Advocaat zet alles op de play-offs.