ADO pakt de winst in Haags kwartiertje en treft Eindhoven in halve finale nacompetitie

Rick Kraaijeveld • 20:29, 14-05-2022 / Laatste Update: 12:16, 08-01-2024

Op een zonnige zaterdagmiddag in het Cars Jeans Stadion speelden ADO en NAC de return van de 1e ronde nacompetitie om promotie/degradatie. Omdat het 1-2 werd in Breda, had ADO een voorsprong. Deze hield ADO goed in stand in eigen huis en werd in het Haags kwartiertje zelfs geholpen door NAC. Door een lullige eigen goal, werd het 1-0 voor ADO. Dat zelf daarna vrij makkelijk de score nog verdubbelde. NAC scoorde in blessuretijd nog via Ezechiel Banzuzi. Eindstand: wederom 2-1 in het voordeel van ADO.

De 1e helft had weinig te bieden, beide ploegen waren erg aan het aftasten en kwamen vrijwel niet tot grote kansen. De grootste kans was voor de kant van de heren uit Breda. Mario Bilate schoot na een goede voorzet van Kaj De Rooij de bal op de lat. Dat was de 1e echte kans in de wedstrijd.

Pas een opleving in de 2e helft

Beide ploegen lieten echt weinig zien, waardoor het immers wel spannend bleef maar niet mooi om naar te kijken. Pas in de 2e helft kwam er wat reuring in de wedstrijd. NAC besefte dat het wel moest en ging wat meer druk zetten. De betere kansen waren daarom ook voor NAC. ADO kon het prima tegenhouden en moest maar een aantal keer de adem inhouden. In de 71e minuut legde Ezechiel Banzuzi de bal op de lat, waar de keeper een voorzet verwachtte.

Haags kwartiertje

Toen was het tijd voor het Haags kwartiertje, wat altijd plichtsgetrouw wordt afgeteld in het ADO-stadion. En een Haags kwartiertje, dat werd het. Uit een counter kwam Amar Catic helemaal vrij aan de rechterkant, hij wilde de bal voorgeven maar in de 16 stak Dion Malone daar een stokje voor. Althans, dat dacht hij. Hij maakte een sliding in de baan van het schot. Die bal gleed daardoor naar de korte hoek van Nick Olij, die daar allang geen rekening meer mee hield. 1-0 voor ADO.

Geknakt NAC

Hierna leek NAC het opgegeven te hebben, ADO voetbalde op de adrenaline van de vreugde en kreeg nog meer kansen. Nog geen 2 minuten na de 1e goal was het weer raak. Sem Steijn gaf een vroege voorzet vanaf de rechterkant die op de linkervleugel teruggelegd kon werden op spits Moreo Klas, die de bal langs Olij schoot. In de blessuretijd deed Banzuzi nog wat terug, maar het mocht niet meer baten voor NAC.

Halve finale nacompetitie

In de halve finale van de nacompetitie mag ADO het gaan opnemen tegen FC Eindhoven, dat vrijdagavond won van De Graafschap. De 1e wedstrijd van die halve finale is dinsdagavond om 20:00 in eigen huis.