Advocaat snapt niet dat Songfestival voorrang krijgt boven Feyenoord: 'Heeft hij geen verstand van voetbal?'
i

Pro Shots / Kay int Veen

Advocaat snapt niet dat Songfestival voorrang krijgt boven Feyenoord: 'Heeft hij geen verstand van voetbal?'

Martijn Baars • 17:35, 18-05-2021 / Laatste Update: 10:46, 05-01-2024

Dick Advocaat hoopt dat Feyenoord een eventuele finale van de play-off zaterdag gewoon in de eigen Kuip kan spelen. De finale van het Eurovisie Songfestival - dat tegelijkertijd in Ahoy plaatsvindt - krijgt vooralsnog voorrang van de burgemeester van Rotterdam (Ahmed Aboutaleb).

"Ik kan me niet zo goed voorstellen dat de burgemeester het songfestival belangrijker vindt dan Feyenoord. Of hij moet geen verstand hebben van voetbal”, aldus Advocaat in de aanloop naar het duel met Sparta. "Maar daar is nog geen uitsluitsel over. Wat is belangrijker? Ik denk dat voetbal hoger staat als je ziet hoeveel mensen naar voetbal kijken. Het songfestival is slechts voor een beperkt aantal mensen. Maar dat laat ik aan geleerden over.”

Afscheid voor fans

Advocaat is blij dat hij zijn afscheid bij Feyenoord kan vieren in het bijzijn van fans. De trainer hoopt ook dat een eventuele finale van de play-offs gewoon in Rotterdam gespeeld kan worden. Mocht Feyenoord winnen van Sparta , dan wacht de ploeg van Advocaat een duel met FC Utrecht of FC Groningen.