Ajacied Jorrel Hato jongste eigen doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie
© ANP

16:05, 18-02-2024 / Laatste Update: 16:54, 18-02-2024

Jorrel Hato heeft een vervelend record in handen. Zondagmiddag werd de Ajacied de jongste eigen doelpuntenmaker ooit van de Eredivisie. Ook was hij de eerste minderjarige ooit in Nederland die de bal achter z'n keeper werkte. Tot overmaat van ramp speelde Ajax ook nog eens met 2-2 gelijk tegen NEC.

De bezoekers legden een mooie aanval op de mat en uiteindelijk trok Tjaronn Chery de bal voor. Zijn voorzet werd uiteindelijk door geen enkele ploeggenoot geraakt en ook Ajax-keeper Diant Ramaj kon de bal niet pakken. Uiteindelijk werkte de onfortuinlijke Hato het leer achter zijn eigen keeper. Dat betekende de 1-1 voor NEC.

De eigen goal van Hato leek Ajax uiteindelijk niet de kop te kosten. Carlos Forbs zette de thuisploeg zo'n tien minuten voor tijd op voorsprong. Diep, diep in blessuretijd kwam NEC nog langzij door een doelpunt van Rober González. Dus waren de druiven extra zuur voor Hato.