Ajax-aanvoerder Daley Blind over blunder: 'Dat hoef je mij niet te vertellen'
i

ANP

Ajax-aanvoerder Daley Blind over blunder: 'Dat hoef je mij niet te vertellen'

Sjors Tanis • 23:02, 12-10-2022 / Laatste Update: 00:47, 12-12-2023

Daley Blind was bij afwezigheid van de geschorste Dusan Tadic de aanvoerder van Ajax op bezoek bij Napoli in de Champions League. De Amsterdammers verloren (4-2) en Blind ging in de fout bij de laatste goal, al was dat in de 89e minuut.

Bij RTL7 ging Blind nog even in op een vraag hoe hij aankeek tegen zijn blunder. "Dat is een persoonlijke fout, dat hoef je mij niet te vertellen", was Blind duidelijk.

'Stappen gemaakt'

Ajax verloor in eigen huis nog heel dik (1-6) van Napoli. In Napels viel de schade relatief mee. "We kwamen heel snel op achterstand", blikte Blind terug. "Maar ik denk daarna dat we daarna wel aan het voetballen kwamen. We waren op sommige momenten nog wel slordig. Ik denk dat we hebben laten zien stappen te hebben gemaakt. We willen het voetballend oplossen. Maar je geeft 2 kansen weg, dat zijn 2 goals. Dat is zonde. We hebben vandaag wel een team gezien dat niet opgaf, wilde strijden. Helaas zat er niet meer in."

Over de vroege 2-0-achterstand: "Aan het begin zakt natuurlijk de moed in de schoenen. Het is wel een complimentje waard aan het team dat we blijven voetballen", zei Blind. "We hebben onze kop omhoog gehouden. Vanuit daar hebben we geprobeerd terug te komen. Tot echte grote mogelijkheden kwam het ook niet van onze kant. We hebben het beter gedaan, maar niet goed genoeg."