Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn twijfelgeval voor Heracles Almelo-uit
Steven Bergwijn / Pro Shots

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn twijfelgeval voor Heracles Almelo-uit

20:08, 26-01-2024

Het is nog twijfelachtig of Steven Bergwijn zaterdag mee kan doen tegen Heracles. Dat zei trainer John van 't Schip vrijdag over de aanvoerder van Ajax op de persconferentie.

Bergwijn is niet het enige twijfelgeval. Ook Chuba Akpom is nog geen zekerheidje voor de uitwedstrijd in Almelo. Van 't Schip kan wél beschikken over Jordan Henderson, maar twijfelt nog of hij de Engelse middenvelder op het kunstgras van Heracles wil laten debuteren. Henderson traint pas sinds woensdag met de groep mee.

Josip Sutalo is wederom niet beschikbaar. Tristan Gooijer verving hem tegen RKC Waalwijk (4-1), maar viel in die wedstrijd ook geblesseerd uit. De centrale verdediger is nu wel weer fit genoeg om te spelen, verklaarde Van 't Schip. "Hij viel uit en had daar wat last van, maar heeft de afgelopen drie dagen meegetraind."

Langdurig geblesseerden

Ook ging Van 't Schip nog even in op de situaties van de landurig geblesseerden. "Branco van den Boomen is op de weg terug. Hij heeft laatst een scan gehad en die zag er goed uit. Hij kan dus zijn trainingsarbeid gaan opvoeren. Sivert Mannsverk traint sinds deze week weer met de groep mee. Hij is nog lang niet klaar om te spelen, maar wel mooi om te zien dat hij weer op het veld staat."