Gaston Avila Ajax Blessure Eredivisie
Gastón Ávila liep een blessure op tijdens de training van Ajax. © Pro Shots
i

Gastón Ávila liep een blessure op tijdens de training van Ajax.

Einde seizoen voor Gaston Avila bij Ajax: negen tot twaalf maanden niet inzetbaar

14:40, 24-01-2024 / Laatste Update: 14:44, 24-01-2024

De blessure van Gaston Avila is ernstig. Dat heeft Ajax woensdag laten weten. De linksback raakte vorige week tijdens de training zwaar geblesseerd. De kruisband in zijn linkerknie is afgescheurd.

De club uit Amsterdam heeft het over een periode van 'negen tot twaalf maanden' dat Avila niet kan spelen. De Argentijn wordt snel geopereerd in Spanje en werkt daar verder aan zijn herstel. "Ik kan daar dicht bij familie zijn en bovendien zitten daar ook specialisten die mij verder helpen in het revalidatieproces", zegt Avila op de website van Ajax.

Slechte indruk

Het is überhaupt de vraag of Avila nog terugkeert bij Ajax. Het is zijn eerste seizoen in Amsterdam, sinds hij afgelopen zomer overkwam van Antwerp. Echt overtuigen kon Avila nog geen moment. Hij was vooral reserve, maar raakte ook verder achterop in de hiërarchie. Hij moest steeds vaker knokken met jeugdspeler Ar'Jany Martha om een plek op linksback.

Spoeling is dun

Door het uitvallen van Avila is de spoeling dun aan de linkerkant. Naast Martha heeft trainer John van 't Schip alleen de beschikking over Borna Sosa. De Kroaat was tegen RKC nog geblesseerd, maar de coach verwacht hem tegen Heracles komend weekend weer terug. Bij hoge nood zou ook Jorrel Hato nog kunnen verplaatsen naar linksback.