Ajax doet er met hulp van ESPN en gemeente alles aan om fans thuis te laten genieten van huldiging
i

SCS/Sander Chamid

Ajax doet er met hulp van ESPN en gemeente alles aan om fans thuis te laten genieten van huldiging

Martijn Baars • 15:05, 30-04-2021 / Laatste Update: 18:22, 07-01-2024

Ajax wil zijn supporters zondag zo veel als het kan bij een mogelijk kampioenschap betrekken. Een gelijkspel in het thuisduel met FC Emmen volstaat voor de 35ste landstitel uit de clubhistorie.

Ajax speelt de mogelijke kampioenswedstrijd in een lege Johan Cruijff ArenA. ESPN doet uitgebreid verslag van het duel en mogelijke festiviteiten na het laatste fluitsignaal. Ajax houdt de eigen aanhang via sociale media uitgebreid op de hoogte. De club heeft voor na het duel extra activiteiten op het speelveld gepland, als de titel is veiliggesteld.

Huldiging in Amsterdam verboden

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam verklapte donderdag al dat Ajax nadenkt over alternatieven die supporters mogelijk thuishouden. Ook zal de gemeente zelf, indien Ajax kampioen wordt, in de stad zichtbaar maken hoe 'ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg', zei ze. "Zonder dat dit leidt tot mensenmassa’s.” Hoe dat eruit zal zien is nog een verrassing.

Terrassen blijven dicht

Halsema houdt er rekening mee dat supporters zich buiten de Johan Cruijff ArenA of elders in Amsterdam zullen verzamelen. "We zullen zoveel mogelijk voorbereidingen treffen om mensen te ontmoedigen dat te doen”, beloofde ze. De terrassen op het Leidseplein blijven op verzoek van de burgemeester zondag dicht.