Ajax en Feyenoord profiteren van transfer Noa Lang naar PSV
i

Getty Images

Ajax en Feyenoord profiteren van transfer Noa Lang naar PSV

Rick Kraaijeveld • 01:57, 09-07-2023 / Laatste Update: 12:13, 08-01-2024

Noa Lang is aangetrokken als nieuwe speler van PSV. Het nieuws hing al even in de lucht, maar zaterdag kwam het er dan toch echt van. Dat betekent ook goed nieuws voor Ajax en Feyenoord. Beide ploegen krijgen een percentage van de transfer. Dit omdat beide ploegen Lang in de jeugdopleiding hebben gehad. Ajax krijgt volgens Rik Elfrink wat meer dan Feyenoord.

Lang zat tot 2013 in de jeugdopleiding van Feyenoord maar maakte toen de pikante overstap naar Amsterdam. Bij Ajax brak hij uiteindelijk door en maakte hij zijn debuut. Bij Ajax kwam hij niet helemaal uit de verf en hij ging naar Club Brugge.

Daar heeft hij 3 jaar erg goed gespeeld en dat leverde hem nu een transfer naar PSV op. Met de transfer is volgens Rik Elfrink bijna 15 miljoen euro gemoeid, inclusief bonussen dan. Mochten deze geactiveerd worden, is hij de duurst inkomende transfer van PSV ooit.

Vergoeding

Feyenoord en Ajax krijgen allebei dus een vergoeding. Elfrink vermeldde dat Feyenoord ongeveer een ton op de rekening kan verwachten, bij Ajax loopt dat bedrag al gauw op tot 400.000 euro.

Met de transfer naar PSV schaart Lang zich in een bijzondere groep die zowel het shirt van Feyenoord, Ajax én PSV gedragen hebben. Hij is de 3e speler ooit die dit doet. Eerder hebben Ronald Koeman en Ruud Geels alle 3 de shirts gedragen.