Ajax en Feyenoord zetten eerste stappen in de wereld van crypto
i

Pro Shots

Ajax en Feyenoord zetten eerste stappen in de wereld van crypto

admin • 17:20, 15-06-2021 / Laatste Update: 13:22, 08-01-2024

Het kon niet uitblijven: de hype rond cryptomunten wordt groter en groter, of moeten we gewoon zeggen dat het mainstream wordt? In ieder geval mainstream genoeg voor Ajax en Feyenoord om hun eerste stappen te zetten in de wereld van digitale valuta. Beide clubs gaan samenwerken met het platform Knaken.

Knaken is een Rotterdams cryptobedrijf dat het ook voor particulieren mogelijk maakt om te handelen in digitale munten. Bitcoin is de bekendste, Ethereum ken je misschien ook wel en zo zijn er nog een heleboel munten.

Official Cryptocurrency Partner

Knaken verbindt zich als 'Official Cryptocurrency Partner' aan de klassieke aartsvijanden, waarmee nog maar eens een nieuwe groep mensen wordt bereikt in de hoop in de toekomst nieuwe klanten te werven.

Er klinken allerlei wervende teksten, zoals je bent gewend bij aankondiging van nieuwe sponsoren, al stelde Ajax wel als voorwaarde dat er goede uitleg wordt geboden. De wereld van crypto vormt een jonge markt, die nog volop in ontwikkeling is. Vergelijk het met de eerste adoptie van de mobiele telefoon of internet.

Uitleg

Dit is de reactie van commercieel directeur Menno Geelen namens Ajax: “Bij het sluiten van een partnership met Knaken was het voor ons een belangrijke voorwaarde dat aan nieuwe gebruikers goed wordt uitgelegd waarom (en waarom niet), hoe en waar je op een veilige, verantwoorde en eenvoudige manier in de markt van cryptocurrency actief kunt zijn. Wij bieden Knaken de mogelijkheid om dat via onze samenwerking te doen.”

Knaken werkt inmiddels samen met drie clubs, want Sparta was de traditionele top voor. De Kasteelheren ontvingen diverse bonussen voor de jeugdopleiding, uitgekeerd in Bitcoin.

Eigen munt?

Het is niet bekend of Knaken straks ook inzet op een eigen munt voor de clubs waarmee het samenwerkt. Clubs als Atlético Madrid, Juventus en Paris Saint-Germain hebben eigen fan tokens. Ook andere sportploegen verkennen deze optie.