Ajax haalt Julian Rijkhoff (19) na drie jaar terug bij Borussia Dortmund
Julian Rijkhoff maakt de overstap van Borussia Dortmund terug naar Ajax Amsterdam. © Getty Images

Ajax haalt Julian Rijkhoff (19) na drie jaar terug bij Borussia Dortmund

20:50, 01-02-2024 / Laatste Update: 20:51, 01-02-2024

Julian Rijkhoff is terug van weggeweest in Amsterdam. Borussia Dortmund nam hem in de winter van 2021 over van Ajax, nu bewandelt hij de omgekeerde weg. Dat meldt Ajax middels de eigen kanalen.

De 19-jarige Rijkhoff scoorde erop los bij Dortmund. Dit seizoen was hij al goed voor zeven doelpunten in acht competitiewedstrijden bij Dortmund onder 19. Dit is het derde seizoen dat hij in de onder 19-competitie uitkomt. In de voorgaande twee seizoenen kwam hij telkens tot vijftien goals in evenveel wedstrijden. Dat leverde hem in beide seizoenen de topscorerstitel op en dus een transfer terug naar Ajax.

Spelen bij Ajax

Bij Ajax zal Rijkhoff gaan meetrainen bij het eerste, maar vooral zijn wedstrijden bij Jong Ajax spelen. "Wij zijn heel blij dat Julian ondanks de interesse van een aantal grote clubs hier voor zijn kans wil gaan vechten", zei Kelvin de Lang in het persbericht. Rijkhoff tekent een contract tot de zomer van 2027, met de optie op nog een jaar.

Concurrentie bij Borussia Dortmund

Bij Dortmund ging Rijkhoff het niet halen. De 19-jarige Youssoufa Moukoko is daar al jaren dé sensatie, terwijl nu ook de 17-jarige Paris Brunner nadrukkelijk op de deur klopt. Brunner scoorde in diezelfde onder 19-competitie al tien keer in evenveel wedstrijden. Ook mocht hij al eens op de bank plaatsnemen bij het eerste van Borussia Dortmund.

Concurrentie bij Ajax

Waar de route in Dortmund te zwaar was, ligt er wellicht meer kans voor de Purmerender bij Ajax.  Brobbey is de eerste spits en daar zou komende zomer flink aan getrokken kunnen worden. Daarachter zit Chuba Akpom, die ook heeft laten zien te kunnen scoren in een Ajax-shirt. Georges Mikautadze is verhuurd, maar er bestaat een kans dat de (tot nu toe) miskoop snel weer wordt verkocht. Bij Jong Ajax zal hij al helemaal tot minuten komen.Tot de komst van Rijkhoff was Yoram Boerhout (18) de enige spits bij Jong Ajax.