Transfer Deadline Day: Vitesse vangt miljoenen voor Millioen Manhoef, Sylla Sow naar NEC
Myron Boadu gaat van AS Monaco naar FC Twente. ©Pro Shots

Transfer Deadline Day: Vitesse vangt miljoenen voor Millioen Manhoef, Sylla Sow naar NEC

00:04, 02-02-2024 / Laatste Update: 00:04, 02-02-2024

De Nederlandse clubs moeten nú toeslaan als ze nog een speler willen aantrekken. Op donderdag 1 februari, om 23:59 uur, eindigt de transfermarkt in Nederland. Check hier de laatste done deals en de transfergeruchten.

Donderdag 1 februari

Het is vandaag de laatste dag van de transfermarkt in veel landen, waaronder Nederland! We houden je in dit artikel op de hoogte van alle transfers en geruchten in de Eredivisie en de interessante competities om ons heen.

00:01 uur: NEC contracteert Sylla Sow
NEC heeft Sylla Sow overgenomen van Go Ahead Eagles, waar hij voornamelijk invaller was. De 27-jarige Sow komt uit de jeugdopleiding van NEC en kan nu eindelijk zijn debuut maken voor de club. Sow is ook geboren in Nijmegen.

23:57 uur: Million Manhoef voor 4,5 miljoen euro naar Stoke City
Vitesse heeft de gewenste miljoenen binnen. Million Manhoef is voor 4,5 miljoen euro naar Stoke City vertrokken. Stoke City is de nummer negentien in de Championship. Ook Ki-Jana Hoever en Wouter Burger spelen daar.

22:24 uur: Chuba Akpom blijft bij Ajax
Nottingham Forest wilde in de laatste uren van de transfermarkt nog Chuba Akpom binnenhengelen en de spits wilde ook wel naar de Premier League-club. Ajax vroeg echter te veel geld: de deal gaat niet door. De transferperiode zit er daarmee op voor Ajax.

22:19 uur: Anass Salah-Eddine naar FC Twente
Anass Salah-Eddine is verlost van de Ajax-bank. Hij tekent bij FC Twente, dat een miljoen euro voor hem neerlegt. De 22-jarige linksback speelde eerder al op huurbasis bij Twente. Lees hier meer.

22.09 uur: Couhaib Driouech blijft bij Excelsior
Couhaib Driouech was al in Eindhoven, maar blijft toch bij Excelsior. De club wilde eerst een vervanger voor hem vinden, maar PSV had daar geen vertrouwen meer in. Meer over de mislukte deal lees je hier.

14.20 uur: AZ maakt komst nieuwe spits bekend
AZ heeft de komst van Lequincio Zeefuik bevestigd. De spits komt over van FC Volendam. Zeefuik tekent een contract tot en met 2029 bij AZ. De komst van Zeefuik was hard nodig. De club verhuurde spits Mexx Meerdink aan Vitesse en vleugelaanvaller Jens Odgaard aan Bologna. De Italiaanse club heeft een optie tot koop op Odgaard.

12.15 uur: Lars Veldwijk vindt nieuwe club in Spanje
Lars Veldwijk heeft een nieuwe club gevonden. De 32-jarige spits werd in september 2023 ontslagen bij zijn Zuid-Koreaanse club Suwon FC nadat hij met drank op achter het stuur was gekropen. Veldwijk leek op weg naar Zuid-Afrika, maar tekent een contract in Spanje. De aanvaller gaat voetballen voor CD Castellón. Daar is Dick Schreuder de hoofdtrainer sinds afgelopen zomer. Lees hier meer.

11:10 uur: Yorbe Vertessen heeft zijn transfer te pakken
Het was lang wachten voor Yorbe Vertessen, maar donderdag aan het einde van de ochtend kwam het verlossende nieuws: zijn transfer naar Union Berlin is definitief. PSV gunde de Belgische aanvaller uiteindelijk de overstap, ook al is een vervanger voor hem én de langdurig geblesseerde Noa Lang nog altijd niet binnen. Lees hier meer.

10.50 uur: 'Bayern München ziet af van komst Steven Bergwijn'
Ajax hoeft zich geen zorgen meer te maken over een vertrek van Steven Bergwijn naar Bayern München. Het is Der Rekordmeister volgens de Duitse krant BILD gelukt om de Spaanse vleugelaanvaller Bryan Zaragoza van Granada deze winter al binnen te halen. Zaragoza zou eigenlijk komende zomer pas de overstap maken, maar de nood is hoog bij Bayern door blessures van Serge Gnabry en Kingsley Coman.

09:39 uur: 'Ajax gaat nieuwe spits donderdag keuren'
De raad van commissarissen van Ajax heeft donderdagochtend toch groen licht gegeven voor de afronding van de transfer van Julian Rijkhoff. Het jeugdproduct, dat de afgelopen jaren in de jeugd bij Borussia Dortmund zat, wordt volgens de Telegraaf donderdagmiddag gekeurd en gepresenteerd door Ajax. Met hem haalt de club potentieel een concurrent voor Brian Brobbey in de spits.

09:15 uur: FC Utrecht maakt vertrek Modibo Sagnan bekend
Modibo Sagnan verlaat FC Utrecht definitief voor Montpellier in de Franse Ligue 1. De 24-jarige verdediger hoefde niet weg van Utrecht, maar hij wilde zelf graag terug naar zijn geboorteland.

08:40 uur: transfer van Myron Boadu naar FC Twente lijkt toch te lukken
FC Twente heeft de gewenste spits voor de rest van het seizoen binnen, zo lijkt het. De club raakte Manfred Ugalde kwijt aan Spartak Moskou en schakelde meteen door naar Myron Boadu. Zijn club AS Monaco lag lange tijd dwars, maar volgens Tubantia is de Franse topclub alsnog overstag gegaan en kan Boadu op de slotdag van de transfermarkt gepresenteerd worden bij FC Twente.

06:58 uur: PSV gaat vol voor Couhaib Driouech
Het lijkt er sterk op dat PSV alle pijlen richt op Couhaib Driouech van Excelsior. De koploper van de Eredivisie heeft een verhoogd bod neergelegd bij Excelsior. Daarmee hopen ze de Kralingers te verleiden tot een akkoord. Maar er is ineens een nieuwe kaper op de kust voor Driouech: Feyenoord... Waar eindigt deze soap?

06:36 uur: drukte van belang bij Gelderse clubs, smaakmakers maken transfer
In Gelderland stond het woensdagavond bol van de transfers. Zowel Vitesse als NEC raakt z'n smaakmaker kwijt. Bij NEC gaat Magnus Mattsson voor een recordbedrag naar de Champions League. Million Manhoef van Vitesse kon ook naar de Champions League, maar kiest voor een avontuur in Engeland.

Woensdag 31 januari

17:58 uur: 'Ajax wil Manchester United-talent transfervrij binnenslepen'
Ajax wil Isak Hansen-Aarøen, een 19-jarige middenvelder, transfervrij ophalen bij Manchester United. De Noor heeft een aflopend contract bij United en is volgens Manchester Evening News in contact met Ajax. Hij heeft ook nog de optie om zijn contract te verlengen bij Manchester United.

17:46 uur: 'PSV wil Million Manhoef naar Eindhoven halen'
PSV probeert Million Manhoef los te peuteren bij Vitesse. Dat meldt PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren komen bij Manhoef uit nu Noa Lang weer geblesseerd is en omdat Yorbe Vertessen in een transfer gaat maken naar Union Berlin. Vitesse wil minimaal drie miljoen euro voor de aanvaller.

16:19 uur: 'FC Utrecht ziet twee spelers gaan en haalt twee nieuwe'
Modibo Sagnan en Bart Ramselaar gaan FC Utrecht verlaten volgens VI. De eerste gaat voor drie miljoen naar Montpellier in Frankrijk, Ramselaar vertrekt voor anderhalf miljoen naar het Singaporese Lion City Sailors. Er worden meteen twee nieuwe spelers gehaald: de Denen Niklas Vesterlund en Jeppe Okkels. Dat zijn respectievelijk een rechtsback en een linksbuiten.

15:41 uur: 'Anwar El Ghazi biedt zichzelf aan bij Ajax'
De clubloze Anwar El Ghazi zichzelf volgens VI aangeboden bij Ajax. Hij werd in november de laan uitgestuurd bij FSV Mainz 05 nadat hij een video had gedeeld op sociale media waarin hij zich uitsprak tegen de rol van Israël in de oorlog in Gaza. Lees hier meer!

12:31 uur: 'Onderhandelingen tussen AS Monaco en FC Twente over Myron Boadu muurvast'
Het lijkt er niet op dat AS Monaco Myron Boadu zomaar naar FC Twente wil laten gaan. De zaakwaarnemer van de spits, José Fortes Rodriguez, heeft bevestigd tegenover De Telegraaf dat de Franse club de hoogst mogelijke huursom wil hebben. "Dat klopt. Ik word misselijk van de clubs die alleen aan het geld denken en niet aan het belang van de speler."

12:20 uur: 'Javairô Dilrosun kan naar Mexico'
Javairô Dilrosun staat in de belangstelling van de Club América. De Mexicaanse topclub lijkt nu de beste papieren te hebben om de aanvaller van Feyenoord in te lijven. Dat schrijft onder andere Voetbal International. Lees hier meer over de mogelijke transfer van Dilrosun!

11:05 uur: AZ verhuurt Mexx Meerdink aan Vitesse
Nog meer wijzigingen in de selectie van AZ: na Jens Odgaard vertrekt ook Mexx Meerdink op huurbasis naar een andere club. De 20-jarige spits maakt het seizoen af bij Vitesse. Die transfer zat er al even aan te komen, maar het is volgens De Gelderlander nu helemaal rond. 

10:45 uur: Excelsior laat Nikolas Agrafiotis vertrekken naar 2. Bundesliga
Nikolas Agrafiotis zet zijn loopbaan voort in Duitsland. De spits van Excelsior vertrekt naar SV Wehen uit Wiesbaden, dat uitkomt op het tweede niveau van onze oosterburen. Die transfer kan vervelende gevolgen hebben voor PSV, die achter Couhaib Driouech van de Kralingers aan zitten. Lees hier waarom!

10:05 uur: Vitesse ziet huurling naar Moskou vertrekken
Said Hamulic zet eerder dan verwacht een punt achter zijn carrière bij Vitesse. De 23-jarige aanvaller werd dit seizoen gehuurd van Toulouse, maar besloten is om de samenwerking per direct te stoppen. De Bosniër, die geboren is in Leiderdorp, heeft meteen een nieuwe club gevonden: Lokomotiv Moskou in Rusland. In dertien duels voor Vitesse scoorde Hamulic geen enkele keer. De Arnhemse club haalt als zijn vervanger waarschijnlijk Mexx Meerdink van AZ, ook op huurbasis.

09:50 uur: een aanvaller komt en een aanvaller gaat bij AZ
AZ neemt afscheid van Jens Odgaard. De aanvaller gaat volgens de Telegraaf op huurbasis bij Bologna in de Serie A spelen. De Alkmaarse club haalt daar Lequincio Zeefuik voor terug. Hij komt voor zo'n half miljoen euro over van FC Volendam. Lees hier meer over deze deal.

09:35 uur: Bij PSV bakte hij er helemaal niets van toen Mark van Bommel hem binnenhaalde, maar Aziz Behich weet sinds zijn vertrek uit Eindhoven in 2019 toch elke keer weer een nieuwe club te vinden. En vanaf nu is de Australische back (33) zelfs ploeggenoot van Cristiano Ronaldo. De 68-voudig international speelt tot het einde van het seizoen bij Al Nassr.

Dinsdag 30 januari

20:57 uur: 'Bayern München denkt aan Steven Bergwijn'
Bayern München heeft z'n oog laten vallen op Steven Bergwijn, meldt ESPN. De Duitse topclub zoekt een vervanger voor de geblesseerden Kingsley Coman en Serge Gnabry. Bayern München hoopt in de laatste dagen van de transferperiode toe te slaan.

20:20 uur: Jong Oranje-spits Noah Ohio op huurbasis naar Hull City
Noah Ohio komt het komende halve seizoen op huurbasis uit voor Hull City, dat in de Championship uitkomt. De Engelse club huurt de 21-jarige spits van Standard Luik, waar hij voornamelijk invaller was. Ohio heeft drie goals in vier wedstrijden voor Jong Oranje.

18:23 uur: 'Sydney van Hooijdonk kan naar Championship-club Norwich City'
Sydney van Hooijdonk kan zijn carrière vervolgen in de Championship, meldt VI. Norwich City wil de Nederlandse spits huren met optie tot koop van Bologna. Bij de Serie A-club is hij invaller achter onder andere Joshua Zirkzee.

17:00 uur: FC Utrecht zwaait zomeraanwinst Hugo Novoa na half jaar alweer uit
Utrecht heeft de huurovereenkomst met RB Leipzig voor Hugo Novoa afgebroken. De twintigjarige Spanjaard kwam in Utrecht niet aan de bak en dus wordt het contract na een half jaar alweer opgezegd. Leipzig verhuurt hem nu aan het tweede elftal van Villarreal. Novoa speelde in Utrecht in slechts 6 wedstrijden mee en maakte 213 minuten.

16:29 uur: Heerenveen presenteert nieuwe nummer 10 uit Cyprus
Loizos Loizou is de nieuwe nummer 10 van sc Heerenveen. De aanvallende middenvelder wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Omonia Nicosia. Er is geen optie tot koop in het contract opgenomen. De twintigjarige Loizou wordt gezien als groot talent in Cyprus. Zo debuteerde hij op zestienjarige leeftijd al bij Nicosia en speelde hij op zijn twintigste al meer dan 25 interlands voor Cyprus.

15:20 uur: 'FC Twente ziet alternatief voor Boadu in de Premier League'
FC Twente zag maandag Manfred Ugalde definitief naar Rusland vertrekken en dus zoeken de Tukkers naar een nieuwe spits. Joseph Oosting vertelde eerder al dat Myron Boadu hiervoor de belangrijkste kandidaat is, maar het is nog de vraag of Twente kan opboksen tegen andere geïnteresseerde clubs. Volgens The Daily Mail is Divin Mubama van West Ham United een alternatief voor Boadu. Twente zou hem willen huren van de Premier League-club.

14:50 uur: 'Manhoef wekt interesse uit Spanje en Italië: Vitesse denkt aan verkoop'
Manhoef staat op de radar van een aantal clubs uit Spanje en Italië. In laatstgenoemd land zou het gaan om twee Serie B-clubs en één team uit de Serie A. Vanwege de financiële problemen van Vitesse, denkt de clubleiding ook aan een verkoop van Manhoef. Volgens De Gelderlander heeft Vitesse nog vijf miljoen euro nodig om het seizoen af te maken en wil de club daarvan 3 miljoen binnen halen door de verkoop van Manhoef.

11:47 uur: 'PSV informeerde tevergeefs bij Everton voor Arnaut Danjuma'
In de zoektocht naar een vervanger van de geblesseerde Noa Lang is PSV uitgekomen bij Arnaut Danjuma. Alweer. De 26-jarige aanvaller werd in het verleden al eens gelinkt aan een overstap naar PSV en die kwam er niet. Ook dit keer lijkt die er niet te komen. Volgens Voetbal International weigert Everton om de huurperiode met Villarreal op te zeggen, zodat hij ergens anders aan de bak kan.

10:15 uur: 'Javairô Dilrosun staat voor vertrek bij Feyenoord'
Feyenoorder Javairô Dilrosun heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld. Volgens Voetbal International staat de rechtsbuiten in de belangstelling van FC Lorient uit Frankrijk en het Spaanse Celta de Vigo. Feyenoord zelf is druk bezig met de komst van de Uruguayaan Luciano Rordíguez.

Maandag 29 januari

18:47 uur: FC Twente neemt definitief afscheid van Manfred Ugalde
Spartak Moskou heeft Manfred Ugalde binnen. De Costa Ricaanse spits vertrekt voor een flink bedrag van FC Twente naar Rusland. Technisch directeur Arnold Bruggink wilde Ugalde liever in de zomer kwijt. "We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil. Op het moment dat een club een speler een salaris biedt dat een veelvoud is van wat hij bij ons verdient, ben je als club kansloos."

18:37 uur: 'PSV denkt aan Couhaib Driouech'
PSV zit op linksbuiten in de penarie. De Eindhovenaren raakte Noa Lang kwijt aan een blessure en Yorbe Vertessen is op weg naar de uitgang. In de zoektocht naar een nieuwe linksvoor is PSV uitgekomen bij Excelsior-speler Couhaib Driouech.

17:33 uur: 'Ajax verkoopt Jorge Sanchez aan Mexicaanse club'
Ajax heeft rechtsback Jorge Sanchez dit seizoen verhuurt aan FC Porto, maar daar komt de Mexicaan niet veel aan spelen toe. Gelukkig voor hem is er een oplossing. Cruz Azul uit zijn geboorteland wil hem kopen

15:52 uur: 'Sporting CP wil tien miljoen euro hebben voor Jerry St. Juste'
Sporting CP wil zo'n tien miljoen euro hebben voor Jerry St. Juste, meldt het Eindhovens Dagblad. PSV heeft oren naar de 27-jarige Nederlandse verdediger. De Eindhovenaren wilden hem in eerste instantie huren, als concurrent voor André Ramalho.

14:05 uur: 'Ajax wil Chuba Akpom alleen voor de hoofdprijs verkopen'
Er schijnen nog een aantal Premier League- en Ligue 1-clubs interesse te hebben in Chuba Akpom. De Engelse spits scoort veel bij Ajax, maar staat wel achter Brian Brobbey in de pikorde. Ajax wil hem om die reden alleen voor de hoofdprijs verkopen, weet VI.

10:35 uur: PSV aast op Thijmen Blokzijl van FC Groningen
Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV aast op de 18-jarige Thijmen Blokzijl van FC Groningen. De Eindhovenaren willen een half miljoen euro voor hem neerleggen, maar Groningen wil veel meer vangen voor de verdediger.

08:00 uur: 33-jarige Douglas Costa vindt nieuwe club
Douglas Costa, die in 2021 nog het WK voor clubs won met Bayern München, heeft een nieuwe club gevonden. Na eventjes clubloos te zijn geweest, gaat de Braziliaan in zijn thuisland weer voetballen bij Fluminense.