Ajax krijgt eindelijk goed nieuws uit ziekenboeg: 'Zij zijn terug op het trainingsveld'
De ervaren krachten Jordan Henderson en Steven Berghuis stonden weer op het trainingsveld bij Ajax © Getty Images

Ajax krijgt eindelijk goed nieuws uit ziekenboeg: 'Zij zijn terug op het trainingsveld'

19:08, 23-04-2024 / Laatste Update: 19:12, 23-04-2024

Ajax-trainer John van 't Schip moest Jordan Henderson en Steven Berghuis lang missen door blessures, maar de trainer heeft goed nieuws. Beide ervaren krachten trainen weer mee met de rest van de selectie.

"Henderson heeft de hele training weer meegedaan, Berghuis heeft een klein gedeelte meegedaan", zo legt Van 't Schip uit in gesprek met Ajax TV. Berghuis zal er woensdag tegen Excelsior nog niet bij zijn, maar Henderson kan mogelijk wel spelen tegen de Rotterdammers. De 32-jarige Berghuis raakte midden februari geblesseerd en staat al ruim twee maanden langs de kant. Henderson lag er een maand uit met een spierblessure.

Ook slecht nieuws

Wie niet op het veld verscheen, is Kristian Hlynsson. Het IJslandse talent raakte tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen FC Twente geblesseerd uit en die zien ze bij Ajax voorlopig niet terug. Volgens de trainer gaat het nog wel weken duren voordat Hlysson fit is.

Aartsrivaal Ajax en AZ profiteren van bekerwinst Feyenoord in strijd om Europese tickets

21 april 2024, 20:43

Feyenoord heeft zondag de KNVB Beker gewonnen en dat heeft ook invloed op de verdeling van de Europese tickets. De Rotterdammers stevenen namelijk hard af op de tweede plaats in de Eredivisie en verdienen met de bekerwinst ook een Europees ticket. Dat levert goed nieuws op voor aartsrivaal Ajax, maar ook AZ zal erg blij zijn met de zege van de Rotterdammers.

Meevaller dankzij Feyenoord

Afgelopen weekend kwam Ajax niet in actie vanwege de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Aartsrivaal Feyenoord won en dat was goed nieuws voor de Amsterdammers. Ajax bezet een vijfde plaats en als ze daar aan het einde van het seizoen ook staan, dan krijgt het een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League en hoeft het de play-offs niet in.

Een meevallertje dus, ziet ook Van 't Schip. Volgens is het ultieme doel van dit seizoen de vijfde plaats te behouden. "Wij spelen om ervoor te zorgen dat we niet de play-offs in hoeven." Ajax heeft een voorsprong van slechts één puntje op NEC. Ook Utrecht, met slechts drie punten minder, is nog een bedreiging voor Ajax.