Ajax moet André Onana begin 2022 missen: keeper in selectie Kameroen voor Afrika Cup
i

Pro Shots

Ajax moet André Onana begin 2022 missen: keeper in selectie Kameroen voor Afrika Cup

Sjors Tanis • 19:17, 22-12-2021 / Laatste Update: 03:45, 07-01-2024

André Onana is opgeroepen voor de nationale selectie van Kameroen voor de Afrika Cup. De Ajax-keeper kwam afgelopen jaar nauwelijks in actie vanwege een dopingschorsing. Kameroen is gastheer van het evenement dat met een jaar werd uitgesteld vanwege corona.

Hij speelde recent voor Ajax alleen een duel met Besiktas in de Champions League en een bekerwedstrijd tegen Barendrecht.

Gaat Afrika Cup wel door?

De komende editie van de Afrika Cup wordt bedreigd door de omikronvariant van het coronavirus. Maar voorzitter Patrice Motsepe van de Afrikaanse voetbalbond liet dinsdag nog weten dat het toernooi doorgaat. "Ik ga op 9 januari naar de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso kijken", stelde hij. "En ik zal er op 6 februari ook bij de finale bij zijn. De omikronvariant is voor ons een enorme uitdaging. Maar we liggen op schema."

Haller

Ajax is Sébastien Haller, uitkomend voor Ivoorkust, waarschijnlijk ook kwijt tijdens de Afrika Cup. Trainer Erik ten Hag verwacht niet dat Noussair Mazraoui wordt opgeroepen. De rechtsback heeft net als Hakim Ziyech problemen met de bondscoach van Marokko. Ajax hervat op 16 januari de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een week later is PSV de tegenstander in Eindhoven.

Onana is bij Ajax 2e doelman, achter Remko Pasveer. Hij wil zijn aflopende contract niet verlengen en lijkt na het seizoen transfervrij te vertrekken.