Ajax rekent zich rijker dan in het echt: stand op de website geeft even plek 10 aan

ANP/Ajax

Martijn Baars • 14:28, 02-10-2023 / Laatste Update: 08:26, 08-01-2024

Verbazing deze maandagochtend over de stand op de clubwebsite van Ajax. Op de site van de Amsterdammers was te zien dat Ajax 10e stond in de Eredivisie met 8 punten na 6 wedstrijden. In werkelijkheid staat Ajax echter nog op 5 punten na 5 wedstrijden door het gestaakte duel van zaterdag met RKC Waalwijk.

Ajax is bezig aan de slechtste seizoensstart in 60 jaar tijd met een 15e plek in de Eredivisie. Alleen Almere City, FC Utrecht en FC Volendam staan momenteel nog lager dan de Amsterdammers. Ajax heeft echter wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere clubs. Op 2 november wacht namelijk nog de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen FC Volendam en afgelopen zaterdag werd vlak voor tijd ook de wedstrijd tegen RKC Waalwijk gestaakt na de grote zorgen om RKC-doelman Etienne Vaessen.

Meer punten dan in het echt

Toch was er maandagochtend op de website van Ajax een andere stand te zien. Op de clubwebsite waren de Amsterdammers terug te vinden op een 10e plaats met 8 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van -2. Kortom: de 2-3 voorsprong van Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk was al omgezet in 3 punten. Iets wat op social media tot veel verontwaardiging leidde. De stand is inmiddels aangepast.

Onduidelijk wat er gebeurt

Het is namelijk nog onduidelijk wat de KNVB gaat doen met de resterende minuten van RKC Waalwijk - Ajax. Het duel werd in de 84ste minuut gestaakt. "We zijn in overleg met de clubs. Wanneer er duidelijkheid komt? We gaan uit van maandag of in de loop van komende week”, liet een woordvoerder van de KNVB al weten.